Premierul Ponta a depus la DNA documente legate de dosarul sau

Paul Cristescu | 15.09.2015

Victor Ponta, primul ministru al Romaniei, a mers astazi la DNA pentru a depune niste documente legate de dosarul sau. Vizita premierului la DNA a durat in jur de 10 minute, procurorul care ancheteaza cazul sau neavand timp sa il primeasca.

Pe aceeași temă

 

Premierul a precizat ca a venit pentru a vorbi cu procurorul. Seful Executivului s-ar fi prezentat din proprie initiativa, fara a fi chemat la audieri, conform ziare.com


Victor Ponta a spus ca a venit pentru a depune "un document foarte important". Prim-ministrul a iesit din sediul DNA dupa doar cateva minute, subliniind ca a depus documente ce contin o decizie a Curtii Europene de Justitie, privind prestarea de servicii pentru cabinete de avocatura, astfel incat un avocat poate fi platit chiar daca nu a prestat servicii.
 

"Din punctul de vedere al Curtii de Justitie a Uniunii Europene, nu avem un caz aici. Nu a avut timp sa ma primeasca acum (procurorul - n.red.), probabil ca va studia documentul si dupa ce il studiaza ma cheama. Speram sa si vorbesc cu procurorul, sa ii explicam. Dar neavand timp, o sa vin cu alta ocazie", le-a spus Ponta jurnalistilor.

 

Ponta este cercetat de DNA în dosarul "Rovinari-Turceni" pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălarea banilor, la data faptelor avocat, iar Dan Șova pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

  

Potrivit DNA, în cazul lui Victor Ponta prejudiciul produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală se ridică la suma de 51.300 lei, pentru recuperarea acestei sume fiind pus sechestru pe un apartament al premierului.

 

Procurorii susțin că acest prejudiciu constă în obligațiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA 'Șova și Asociații', reprezentată de Dan Șova, cu ajutorul lui Victor Ponta, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat 'Ponta Victor-Viorel'.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22