Premierul Ponta: Cu banii pe care ii avem nu putem majora decat salariile medicilor

Fara Autor | 18.08.2015

Pe aceeași temă

Premierul Victor Ponta a declarat marți seara, la România TV, că bugetul nu permite decât majorarea salariilor din sănătate, celelalte categorii de bugetari care cer un tratament similar, profesorii și polițiștii, fiind deja beneficiare ale unor creșteri de venituri, pe parcursul ultimului an

 

"Atunci când a fost vorba despre măririle la profesori, pe care le primesc anul asta, medicii nu au fost contra. Acum, când avem posibilitatea, prin economii în sistem, cred că aşa este corect faţă de medici. În rest, toată lumea îşi doreşte un salariu mai mare. Deocamdată se poate doar pentru medici. Azi, cu banii pe care îi avem, putem să majorăm pentru medici aşa cum anul trecut am făcut pentru profesori. Când se poate, se poate", a spus Victor Ponta la România TV.

 

Premierul a asigurat că decizia de majorare a lefurilor în sistemul de sănătate nu este una politică. "Eu am discutat cu miniştrii de resort, iar ministrul Sănătăţii mi-a arătat, împreună cu ministrul de Finanţe, că prin introducerea cardului de sănătate şi prin introducerea altor măsuri de restructurare în Sănătate s-au făcut economii şi că există bani pentru această mărire, pe care au discutat-o mai demult şi că putem cu 25% în fiecare an, să ajungem la o creştere decentă. În niciun caz nu se va ajunge la salariile medicilor din Germania, mai e mult până acolo", a spus ofocialul.

 

Acesta a reamintit că, în urmă cu două luni, când Gabriel Oprea era prim-ministru interimar, s-au aprobat anumite drepturi pentru poliţişti şi militari.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22