Premierul Ponta despre contractul derulat de cumnatul sau la Comarnic: Nici eu si nici mama mea nu am stiut nimic

Fara Autor | 18.02.2015

Pe aceeași temă

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara, la B1 TV, că nici el și nici mama sa nu știau de contractul pe care firma cumnatului său, Iulian Herțanu, îl derula în localitatea Comarnic, județul Prahova, contract ce a dus la urmărea penală a acestuia.

 

În momentul câștigării contractului de către firma Grossman Enguneering Group și Euro Construct Trading 98, ianuarie 2012, Victor Ponta era parlamentar și, a spus el, nu cunoștea ce contracte se semnau la Ministerul Mediului sau Primăria Comarnic.

Declarația a fost făcută de premier telefonic, în timp ce se afla alături de mama sa, Cornelia Naum, al cărei nume a fost vehiculat în scandalul lui Iulian Herțanu, cumnatul lui Ponta.

 

În acest caz, procurorii au făcut luni percheziții și la sediul firmei de contabilitate Exfin 2000 SRL, înființată de Cornelia Naum, care și-a cesionat ulterior acțiunile către fiica sa, Alexandra Herțanu (48%) și Natalia Maier (51%). 

Ponta a mai afirmat că, de când a preluat postul de prim-ministru, firma cumnatului său nu a mai participat la vreo licitaţie, dintr-un motiv pe care a susţinut de asemenea că nu îl cunoaşte.

"După ce am preluat funcţia de prim-ministru, tuturor celor care îmi sunt apropiaţi - fie direct, fie prin alianţe cu rudele mele - le-am spus că, din acel moment, orice fel de viaţă a lor personală vor avea categoric un tratament special, pentru că fac parte din familia mea. Le-am spus care este riscul când cineva este într-o funcţie publică", a adăugat Ponta, citat de Mediafax.

Premierul a mai spus că nu are de gând să-și dea demisia și nu există o asemănare între cazul său și cel al fostului președinte Traian Băsescu. Atunci când Mircea Băsescu a fost acuzat de DNA în cazul cu Bercea Mondialul Băsescu era președinte și numea magistrații. Premierul nu are astfel de atribuții, a explicat Ponta, astfel încât el nu se gândeşte să demisioneze din postul de prim-ministru din cauza problemelor cu justiţia ale cumnatului său.

El a susţinut că membrii PSD cunosc încă din 17 noiembrie, după alegerile prezidenţiale, că face oricând pasul înapoi dacă prezenţa sa în fruntea partidului sau Guvernului le prejudiciază grav interesele, insistând însă că este un mesaj pe care l-a transmis de mai mult timp, din luna noiembrie, nu neapărat în actualul context.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22