Premierul Ponta, despre rectificarea bugetara: Se taie bani de la Transporturi pentru proiectele de cofinantare care nu se pot finaliza din cauza anchetelor

P.c. | 27.07.2015

Pe aceeași temă

Victor Ponta, premierul Romaniei, a declarat astazi ca taierea de fonduri de la Ministerul Transporturilor se face pentru ca multe proiecte nu mai pot fi finalizate in acest an din cauza investigatiilor si anchetelor, banii taiati rezultand din proiecte de cofinantare care nu se mai fac, relateaza ziare.com


"Se taie la Transporturi banii pentru proiecte de cofinantare care nu se mai fac oricum pana pe 31 decembrie. In fiecare an sunt din ce in ce mai multe investigatii si anchete si proiecte care nu se pot finaliza", a declarat Ponta.
 

Ponta a mai spus ca Ministerul Sanatatii va castiga dupa rectificarea bugetara si ca, desi se taie 600 de milioane de lei, se aloca in acelasi timp 700 de milioane de lei.

 

"Conform Legii bugetului de stat, adoptata in Parlamentul Romaniei, pe primele 6 luni, Romania trebuia sa aiba un deficit de 13 miliarde de lei. Pe primele 6 luni, Romania are un plus de 4 miliarde de lei. (...) In limba romana si in toate limbile din lume, inseamna rectificare pozitiva, ca sunt mai multi bani decat in toate proiectele de stat", a mai spus Victor Ponta.

 

CITITI SI: Rectificare Bugetara: Fonduri taiate de la Sanatatea, Cultura, Fonduri Europene si Energie. Care sunt ministerele care beneficiaza de bugete majorate

 

Premierul a mai spus ca, dupa rectificarea bugetara se pot da "toti banii pentru dublarea alocatiei pentru copii, pentru toate celelalte legi si putem ramane cu bani pe care putem sa ii cheltuim pana la sfarsitul anului".


Ministerul Transporturilor va pierde peste un miliard de lei in urma rectificarii bugetare, reduceri de fonduri existand de asemenea la Cultura, MAE, Energie si TVR.

 

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a criticat Ministerul Transportului, precizand ca il dezamageste an de an si ca nu va primi bani la rectificarea bugetara pentru ca nu a demonstrat ca ii poate cheltui.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22