Premierul Ponta discuta cu ministrul Finantelor si cu ministrul Sanatatii despre o posibila majorare a salariilor din Sanatate

P.c. | 18.08.2015

Pe aceeași temă

Premierul Victor Ponta va avea o discutie astazi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorivici, şi cu ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, cu privire la propunerile legate de majorarea salariilor medicilor şi de statutul cadrelor medicale. Ieri au avut loc discuţii la Ministerul Sănătăţii, între ministru Nicolae Bănicioiu şi reprezentanţii sindicatelor din sistemul sanitar, relateaza stiripesurse.ro
 
 
Oficiali ai Ministerului Sănătăţii au declarat, pentru Mediafax, că la întâlnirea de luni s-a discutat despre creşteri salariale, din toamnă, pentru tot sistemul medical, nu doar pentru medici. "Se doreşte ca aceste majorări să se aplice din septembrie sau octombrie, nu s-a stabilit un cuantum, pentru că trebuie să se discute cu Ministerul de Finanţe, dar aceste majorări vor fi substanţiale", au spus sursele citate.
 
 
Reprezentanţii Alianţei Medicilor pentru modernizarea în sănătate spuneau că s-au primit telefoane din partea unor reprezentanţi guvernamentali pentru a participa la Guvern, luni seară, "la discuţii" despre eventuale măriri salariale pentru medici, însă au declinat invitaţia.
 
 
Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat luni, la finalul discuţiilor pe care le-a avut cu ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, că se doreşte o creştere mai substanţială a salariilor mici din sănătate, iar din calculele făcute până acum ar fi rezultat că este posibilă o primă creştere începând din luna octombrie.
 
 
 
 
El a precizat că Federaţia Sanitas reuneşte medici, asistenţi medicali, personal tehnic administrativ, farmacişti, fochişti etc, iar negocierile privind creşterile salariale îi vizează pe toţi.
 
 
Întrebat dacă medicii vor face grevă, prim-vicepreşedintele Sanitas a precizat că, atât timp cât sunt negocieri, conducerea federaţiei va respecta mandatul dat de consiliul naţional şi legislaţia în vigoare.
 
 
Peste 25.000 de medici au aderat la grupul de inițiativă pe Facebook, numit "Alianța Medicilor pentru modernizarea în sănătate", în urma deciziei Înaltei Curți de Casați și Justiție (ICCJ), conform căreia medicii nu pot primi bani sau bunuri de la pacienți, întrucât sunt asimilați funcționarilor publici. Medicii cer creșterea salariilor din sănătate, pentru eliminarea plăților făcute de pacienți.
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22