Premierul Ponta il propune pe secretarul de stat Iulian Matache la Ministerul Transporturilor. Presedintele nu poate refuza numirea

M. B. | 15.07.2015

Pe aceeași temă

Premierul Victor Ponta a anunțat miercuri, pe Twitter, propunerea lui Iulian Matache pentru postul de ministru al Transporturilor, după ce președintele Klaus Iohannis a respins azi numirea lui Mihai Fifor.

 

“In baza deciziei BPN al PSD am decis sa-l propun pe dl Iulian Matache pentru functia de Ministru al Transporturilor! Ii urez succes!”, a scris ]n mesajul de pe Twitter, premierul.

 

Președintele nu poate refuza o a doua nominalizare, potrivit Constituției, așa încât Matache este viitorul ministru de la transporturi.

 

Numele lui Matache, secretar de stat în minister, a mai fost vehiculat ca posibil înlocuitor al lui Ioan Rus.

 

El a condus Direcţia Dezvoltare din cadrul CJ Vrancea până în mai 2012, când USL a preluat guvernarea si a fost numit secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

 

Ulterior, în martie anul trecut, a fost mutat la Ministerul Transporturilor, tot pe postul de secretar de stat.

 

Matache este apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, la momentul numirii ca secretar de stat, în mai 2012, el mulţumindu-i public lui Oprişan şi spunând că nu ar fi ajuns în această funcţie fără sprijinul, susţinerea şi încrederea lui Oprişan. Ioan Rus a demisionat, joi, din postul de ministru al Transporturilor, în urma declaraţiilor sale referitoare la românii din străinătate, urmând ca săptămâna viitoare să fie desemnat un înlocuitor.

 

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus,și-a dat demisia după ce a declarat, la o emisiune la Digi 24, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate şi despre cât câştigă aceştia muncind în construcţii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că "de banii ăştia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22