Premierul Republicii Moldova si-a dat demisia din cauza acuzatiilor ca si-a falsificat studiile

M. B. | 12.06.2015

Pe aceeași temă

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, și-a anunțat vineri demisia, ca urmare a scandalului privind actele false privind studiile, informează Unimedia.

 

„Ieri am spus că voi veni cu declarații și iată-mă în fața cetățenilor. Consider că cetățenii sunt egali în fața legii, cred că un premier ca și fiecare cetățeni trebuie să sprijine o anchetă transparentă. Îmi pare rău că am lăsat atât timp acest subiect cu referire la studiile mele și l-am lăsat ca un instrument al jocurilor politice”, a declarat Gaburici, citat de Unimedia.

 

Șeful Executivului spune că este împăcat cu sine și cu deciziile pe care le-a luat pe parcurs. „Gestul meu nu este unul politic. Am spus că sunt un manager și am calculat acest gest”, a declarat Gaburici.

 

„Consider că odată cu anunțarea demisiei nu va exista suspiciunea”, a declarat premierul. 

 

În același timp, acesta i-a îndemnat pe liderii coaliției de guvernare să continue reformele inițiate. „Fac un apel către liderii coaliției, vreau să vadă în demisia mea un pas înainte. Îmi doresc ca la baza noului sistem de guvernare să fie pusă lupta cu corupția și continuarea investigațiilor din sistemul bancar. Sper ca demisia mea va însemna apariția unei noi majorități parlamentare”, a adăugat Gaburici, citat de Unimedia.

 

Demisia vine după ce premierul a fost audiat Procuratura Generală în dosarul privind actele sale de studii.  

Potrivit presei moldovene, expertiza Ministerului de Interne privind diploma de studii a primului ministru Chiril Gaburici ar arăta că diploma acestuia este falsă.

 

Pe 18 februarie, Guvernul propus de Chiril Gaburici a obținut vot de încredere a Parlamentului. Pentru Guvernul Gaburici și-au dat votul deputaţii PDM, PCRM și PLDM, cu exepția fostului premier Iurie Leancă, liberal-democratului Eugen Carpov și deputatului PLDM Liliana Palihovici, care s-a abținut de la vot. Tot atunci membrii cabinetului de miniștri a fost învestit în funcție.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22