Premierul Ucrainei cere mai multe trupe in zona centralei de la Cernobil, deoarece exista suspiciunea ca incendiile au fost premeditate

M. B. | 14.08.2015

Pe aceeași temă

Arseni Iateniuk, premierul Ucrainei, a solicitat suplimentarea numarului de trupe in zona centralei nucleare de la Cernobil, după ce in zona respectiva s-au descoperit torte, ceea ce a dus la suspiciunea ca flacarile ar fi putut fi provocate intentionat, informeaza Mediafax, citand Interfax.

 

"Solicit ministrului de Interne sa trimita acolo (in zona in care se afla centrala nucleara de la Cernobil - n.r.) trupe suplimentare ale Garzii Nationale si ale Ministerului de Interne. Sa trimita trupele unite ale Ministerului de Interne si ale Garzii Nationale pentru cateva saptamani pentru a pazi si a monitoriza zona de interdictie", a declarat Iateniuk in cadrul unei reuniuni a Comisiei guvernamentale privind siguranta in cazurile dezastrelor ecologice si cauzate de oameni, organizata vineri, la Kiev.

 

Noi incendii de vegetatie au izbucnit in zona de interdictie din Cernobil, la sfarsitul saptamanii trecute. Anterior, un incendiu de vegetatie a izbucnit sambata in apropierea satelor Zamostia si Kovsilivka, in districtul Ivankiv, situat tot in zona interzisa din jurul centralei nucleare Cernobil.

Zona de interdictie creata in jurul centralei nucleare dezafectate de la Cernobil, situata in nordul Ucrainei, a mai fost afectata la inceputul lui iulie de incendii de vegetatie, care au generat cresterea nivelului de radiatii in regiune, mai scrie Mediafax.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22