Premierul Ungureanu a adunat "sfatul economistilor". Primul Consiliu Consultativ format din oameni de afaceri

Fara Autor | 03.04.2012

Mihai Răzvan Ungureanu s-a intalnit, marti, la Palatul Victoria, cu membrii Consiliului Consultativ pentru mediul de afaceri. Premierul si-a format un consiliul de 26 de experti, pentru a ajuta cresterea economica a tarii.

Pe aceeași temă

Mihai Răzvan Ungureanu s-a intalnit, marti, la Palatul Victoria, cu membrii Consiliului Consultativ pentru mediul de afaceri. Premierul si-a format un consiliul de 26 de experti, pentru a ajuta cresterea economica a tarii.
 
Consiliul lui Ungureanu este format din 26 de antreprenori, bancheri şi şefi de multinaţionale alături de care va găsi soluţii pentru susţinerea şi creşterea economică a României. Este pentru prima dată când un premier constituie un asemenea consiliu care ar trebui să vină cu soluţii din mediul privat către cel guvernamental pentru creşterea economică, potrivit "Ziarului financiar"
 
Consiliul format din 26 de consultanţi va fi coordonat de Răsvan Radu, director executiv al UniCredit Ţiriac Bank si de Ionel Blănculescu, fost ministru în Guvernul Adrian Năstase, ca secretar al Consiliului Consultativ pentru mediul de afaceri.
 
 
Ungureanu: Este un consiliu catre care ma indrept cu speranta
 
"Consiliul se constituie in cel mai bun semnal pentru sfera privata, e o forma de legatura in politicile guvernamentale si mediul de afaceri. Consiliul se va constitui intr-un prim for de avertizare asupra efectelor politicilor guvernamentale", a spus Ungureanu, citat de Hotnews.
 
"Vizam atragerea respectului mediului de afaceri international. Este un colector de propuneri, de solutii posibile, de sesizari din partea mediului economic. Este o expresie a creativitatii economice romanesti", a mai spus Ungureanu.
 
Consiliul pe care l-a format premierul se doreste a fi solutia pentru dezbaterea evaziunii fiscale si pentru atragerea de fonduri, a mai spus premierul.
 
"Sunt constient de riscurile pe care le comporta orice lista de participare in consiliu. Este un consiliu pentru mediul de afaceri, nu al mediului de afaceri.
 
Vor fi intilniri lunare. Participarea trebuie sa fie activa, nu reactiva si trebuie sa vina spre Guvern sub forma de sugestii, idei.
 
Nu in ultimul rand, Ionel Blanculescu va fi secretarul Consiliului", a precizat premierul.
 
 
Membri consiliului
 
Răsvan Radu, director executive al UniCredit Ţiriac Bank, are o vastă experienţă în mediu financiar şi a parcurs de-a lungul anilor poziţii de conducere în BCR, CEC Bank, Raiffeisen Bank şi UniCredit Ţiriac Bank. Răsvan Radu a fost susţinut de Isărescu să intre alături de Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI, în "Comisia Trilaterală", una din organizaţiile cu influenţă la nivel politic şi financiar mondial, conform datelor ziarului "Adevarul".
 
Ionel Blănculescu, fost ministru în Guvernul Adrian Năstase, a fost ales de premierul Ungureanu să ocupe funcţia de secretar al Consiliului Consultativ pentru mediul de afaceri. Blănculescu a mai fost presedintele al Autoritătii pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB), iar, în prezent, este analist economic. Numele lui Blănculescu a fost vehiculat în mediile publice pentru funcţia de premier înainte de numirea lui Ungureanu. 
 
Horia Ciorcilă - cel care a pus bazele Băncii Transilvania şi este preşedintele băncii
 
Gabriel Comănescu - proprietarul Grup Servicii Petroliere
 
Dan Şucu – acţionarul şi fondatorul grupului Mobexpert
 
Dragoş Pavăl – acţionarul celui mai mare retailer român – Dedeman
 
Radu Timiş  - fondatorul CrisTim
 
Raul Ciurtin – preşedintele Albalact
 
Florin Talpeş – fondatorul companiei Softwin, creatorul celui mai bine vândut produs românesc în lume - antivirusul BitDefender
 
Mihai Marcu – proprietarul operatorului de servicii medicale private MedLife
 
Gabriel Biriş - consultant fiscal şi partenerul firme de avocatură Biriş Goran
 
Mariana Gheorghe - CEO Petrom, membru al Consiliului Investitorilor Străini
 
Constantin Stroe - vicepreşedinte Dacia
 
Mihai Rohan  - preşedintele Carpatcement
 
Cristian Colţeanu  - fost înalt funcţionar în Ministerul Afacerilor Externe, iar acum şeful pe România al General Electric
 
Dragoş Damian  - CEO Terapia Rambaxy, cel mai mare producător de medicamente local
 
Andrei Caramitru - şeful pe Europa de Est al unei divizii din cadrul McKinsey
 
Silviu Hotăran  -  consultant, după de 12 ani la şefia operaţiunilor Microsoft în România
 
Sergiu Manea - a lucrat în ulti¬mii ani în sectorul financiar din afară şi care urmează să preia, după aprobarea BNR, una din poziţiile de vicepreşedinte în cadrul BCR
 
Florin Pogonaru – preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România. Este membru în boardul BCR
 
Radu Merica - fost şef al Ţiriac Holdings, în prezent, preşedinte al Camerei de Comerţ Româno-Germane
 
Marius Marin - şeful producătorului de materiale de construcţii Macon Deva
 
Dragoş Anastasiu - proprietarul grupului Eurolines
 
Nicuşor Şerban - proprietarul Agroserv Mariuta şi vicepreşedintele Ligii Asociaţiilor Produ-cătorilor Agricoli din România
 
Felix Lucuţar - managing partner al companiei de consultanţă AgricultureCapital and Engineering
 
Un reprezentant al AmCham
 
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22