Premierul Victor Ponta: Romania nu mai are nevoie de bani de la FMI si CE

Paul Cristescu | 16.09.2015

Premierul Ponta a declarat recent ca Romania nu mai are datorii la FMI si nu mai are nevoie de bani de la institutiile financiare internationale. Premierul a mai precizat ca in curand va fi luata o decizie politica in acest sens.

Pe aceeași temă

 

"Anul acesta terminam si nu mai avem absolut niciun dolar datorie la FMI. Guvernul impreuna cu liderii politici vom discuta despre oportunitatea si conditiile incheierii unui nou acord cu institutiile financiare internationale. Romania nu are nevoie de niciun dolar si niciun euro imprumut de la Fondul Monetar International si Comisia Europeana, dar acorduri cu institutiile internationale, intr-o perioada framantata pentru regiune si pentru Europa, eu, personal, cred ca sunt un lucru bun, insa decizia va fi luata la nivel politic", a declarat Victor Ponta la inceputul sedintei de guvern de miercuri, conform Hotnews.

 

Prim-ministrul declarase acum cateva zile că, din declarațiile publice făcute de reprezentanții coaliției, reiese că ar putea fi încheiat un acord de tip preventiv. "Anul ăsta am plătit ultimii bani din împrumutul făcut de Băsescu și Boc. (...) Am terminat. Nu mai avem datorii la FMI. Eventual, facem un acord preventiv, dar bani nu mai luăm", a declarat Ponta la Antena 3.

 

Victor Ponta a afirmat de asemenea că un acord cu FMI, BM și CE are efecte pozitive și preciza că decizia semnării unui nou astfel de document trebuie să aparțină principalilor decidenți politici.

 

Actualul acord cu instituțiile financiare internaționale expiră la finalul acestei luni.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22