Premierul Victor Ponta se afla in tara si a participat la reuniunea Coalitiei pentru dezvoltarea Romaniei

Fara Autor | 17.02.2015

Pe aceeași temă

Premierul Victor Ponta se află în țară și, potrivit site-ului Guvernului, el a participat marți la o reuniune a Coaliției pentru Dezvoltarea României. Presa știa că Ponta este în drum spre România, după vizita în SUA, unde s-a întâlnit cu secretarul american al Comerțului, Penny Pritzker, și mai multe organizații ale oamenilor de afaceri americani.

 

„Primul-Ministru Victor Ponta a participat astăzi la o reuniune a Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), organizație care grupează cei mai importanți actori din economia și mediul financiar românesc. Alături de Primul-Ministru au participat miniștrii cu atribuții în domeniile economic și social, precum și consilieri ai șefului Cabinetului”, se spune în comunicatul de pe site-ul Guvernului.

Premierul a postat de dimineață un mesaj în care spunea că nu știe nimic despre afacerile în care sunt implicate rudele sale și care sunt acum investigate de DNA.

Marți dimineața, DNA Ploiești a făcut 14 percheziții la 14 adrese, printre care și la câteva firme ale surorii și cumnatului premierului, Alexandra și Iulian Herțanu, și la domiciliul acestora.

Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, ar fi fost reținut, potrivit Realitatea TV, într-un dosar cu prejudiciu de peste 10 milioane de lei produs prin deturnare de fonduri europene și evaziune fiscală.

Dosarul are ca obiect contractul de extindere a canalizării din orașul Comarnic, județul Prahova, contract câștigat în ianuarie 2012 de firma Grossmann Engineering Group, deținută de Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Contractul în valoare de 10,750 milioane de euro a fost obținut de Grossmann și Euro Construct Trading 98, din celebra grupare Golden Blitz (compania este deținută de Dan Besciu și Sorin Vulpescu, foști parteneri ai lui Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea).

Hidro Prahova SA, cea care a acordat contractul, este o societate a adminsitrațiilor locale în care Consiliul Județean Prahova deține aproape 84% din acțiuni, restului pachetului fiind împărțit între consiliile localităților din județ.

În acest dosar a fost percheziționată și firma Exfin 2000 SRL, fondată de Cornelia Naum, mama lui Victor Ponta, și controlată acum de Alexandra Herțanu, sora premierului, asociată cu Natalia Maier.

Marți au fost puși sub urmărire penală deputatul Sebastian Ghiță, prietenul lui Victor Ponta, sub acuzația de sprijinire a unui grup infracțional organizat.

De asemenea, Mircea Cosma (președinte CJ Prahova) și fiul acestuia, Vlad Cosma (deputat PSD), au fost puși sub urmărire penală și sub control judiciar.

Mircea Cosma nu mai poate exercita funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova pe timpul celor 60 de zile de control judiciar.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22