Premierul vrea verificarea achizițiilor de echipamente medicale „de la tot felul de firme de casă”

Laurentiu Gheorghe | 23.04.2020

Ludovic Orban i-a cerut, joi, ministrului Sănătății să nu mai permită ca spitalele să achiziționeze echipamente „de la tot felul de firme de casă” în timp ce executivul are stocuri mari.

Pe aceeași temă

„Urmăriți prin Direcțiile de Sănătate Publică achizițiile făcute de spitale. Am avut trei săptămâni un val de declarații că nu au materiale, echipamente. Acum s-au achiziționat stocuri mari, iar acum aceste stocuri stau degeaba, pentru că spitalele nu achiziționează materialele. Nu pot accepta să se facă achiziții de la tot felul de firme de casă, în tot felul de spitale, de materiale și echipamente care nu sunt conforme, în timp ce stocurile noastre sunt la dispoziția spitalelor, avem marfă de calitate. Aici ministerul trebuie să intervină foarte hotărât în relația cu spitalele”, i-a transmis prim-ministrul secretarului de stat Andrei Baciu, participant la ședința de guvern.

„Obligativitatea de a purta măști după 16 mai va genera o cerere foarte mare pe piață. Trebuie să generăm o ofertă care să acopere cererea”, a mai precizat Orban.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22