Premiile Societatii „Timisoara“

Fara Autor | 10.03.2009

Pe aceeași temă

Andrei Oisteanu si Vasile Praschiv se numara printre laureatii Societatii „Timisoara“ pe 2008.

Sambata, 14 martie, la 19 ani de la lansarea Proclamatiei de la Timisoara, Societatea „Timisoara“ va acorda premiile pe 2008, dupa cum urmeaza:
• Premiul „Alexandra Indries“ – „pentru contributia prin intermediul cuvantului scris la dezvoltarea spiritului civic, la promovarea principiilor democratiei si ale statului de drept in Romania“ – Andrei Oisteanu, cercetator la Institutul de Istorie a Religiilor din cadrul Academiei Romane si la Muzeul National al Literaturii Romane si cadru didactic la Centrul de Studii Ebraice al Universitatii din Bucuresti, presedintele Asociatiei Romane de Istorie a Religiilor, membru al Grupului pentru Dialog Social, publicist la revista 22.
• Premiul „Speranta“ – „pentru cea mai insemnata contributie la instaurarea democratiei, destramarea structurilor comuniste si mentinerea sperantei in Romania“ – Vasile Paraschiv, dizidentul roman cel mai intransigent si cu cea mai
indelungata activitate de protest impotriva regimului comunist (inceputa in 1968!). Dupa 1989 este neobosit in demersurile de a-i demasca pe tortionari si in cele de a fundamenta o democratie autentica in tara noastra.
• Premiul „Punctul 12 al Proclamatiei de la Timisoara“ – „pentru promovarea principiilor Proclamatiei in diaspora“ – William Totok, poet, prozator si eseist german de origine romana. In prezent traieste la Berlin ca scriitor si publicist liber profesionist. A publicat numeroase studii si eseuri istorice, literare si politice, articole, analize, eseuri radiofonice, cronici si recenzii. Colobarator al posturilor de radio Europa Libera, Deutsche Welle, BBC, Radio France International s.a.
• Premiul „Ion Monoran“ – „pentru staruinta in demersurile de a decanta valorile morale in societatea romaneasca“ – Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989. Teodor Maries si asociatia pe care o conduce sunt recunoscuti pentru tenacitatea cu care incearca sa afle in interes national adevarurile Revolutiei. In cursul anului 2008, indeosebi prin demersurile lor, generalii Victor Athanasie Stanculescu si Mihai Chitac, inculpati in dosarul „Revolutiei de la Timisoara“, au fost condamnati de catre justitia romana la cate 15 ani de inchisoare si degradare militara.
• Premiul „Secera si ciocanul“ – „pentru efortul deosebit depus intru conservarea si sustinerea sistemului si structurilor (neo)comuniste in Romania“ – Dan Voiculescu, presedintele fondator al Partidului Conservator. In cursul anului 2008 a reusit sa mutileze legislatia privind functionarea Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii si pe cea privind restituirea imobilelor confiscate abuziv in timpul regimului comunist.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22