Preotii din Arges, revoltati din cauza cotelor de lumanari pe care trebuie sa le vanda

Iulian Popescu | 13.11.2015

Preotii din judetul Arges sunt revoltati că superiorii le-au crescut exagerat norma de calendare, carti religioase, lumânări și alte obiecte de cult pe care trebuie să le vândă până la Crăciun, relatează Pro Tv.

Pe aceeași temă

 

Norma fixată de protoieria Pitești, care are în subordine aproximativ 100 de biserici, este, potrivit documentelor dezvăluite de unul dintre cei revoltați, cu 30% mai mare decât cea de anul trecut și, practic, imposibil de realizat: încasări totale de 300.000 de lei, ceea ce înseamnă 20.000 de calendare de perete, 36.000 de calendare de birou, agende si calendare anuale.

 

Cei din Arhiepiscopia Argesului si Muscelului jurnalistii Pro Tv,  pretextand ca sunt in sedinta atunci cand li s-a cerut un punct de vedere.

 

"Nu noi am dat acele cote. Chiar nu stiu cum au ajuns in ziar, pentru ca oarecum sunt acte oficiale, de circuit intern", a fost singura referire la acest caz obținută de Pro Tv.

 

Intr-un comunicat oficial dat mai tarziu se precizeaza ca va fi demarata o ancheta interna, dar si ca Arhiepiscopia nu are cunostinta de existenta unor astfel de documente.

 

Primarul din comuna Babana sustine ca oamenii au frica de Dumnezeu si desi sunt sarmani platesc cu constiinciozitate.

 

"Ei, saracii, nu vin sa plateasca la mine impozitele la timp, prima oara platesc contributia la biserica in ianuarie. Am vazut la mama : zice sa-mi platesc calindarele, trebuie sa platesc pomenirea mortilor, pai se aduna de 10 ori mai mult decat trebuie sa plateasca la primarie!", a declarat Bebe Ivan, primar Babana.

 

Localnicii nu vor cumpara, sigur, mai multe obiecte decat le trebuie: "Dar nu se pune problema sa luam mai multe, ce sa facem cu el ? Fiecare ia ce-i trebuie, cand ii trebuie, cand are bani !"

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22