Preotul Tulcan retras de pe lista CNADTCU, pentru colaborare cu Securitatea comunista

Dora Vulcan | 24.05.2016

Profesorul Ioan Tulcan de la Facultatea de Teologie a Universitatii Aurel Vlaicu din Arad a fost retras de pe lista de propuneri pentru comisia de Teologie a CNATDCU, institutie abilitata sa analizeze sesizarile de plagiat care vizeaza teze de doctorat.

Pe aceeași temă

 

 

Ministerul Educatiei a decis retragearea acestuia in urma unei sesizari facute de asociatia EduCer in care se atrage atentia ca Tulcan a fost colaborator/lucrator al securitatii stabilit de CNSAS, in acest sens existant o sentinta irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie din 2013.

 

Ministerul Educatiei a informat marti ca a verificat acuzatiile aduse lui Ioan Tulcan si a decis retragerea de pe lista dupa ce a constatat ca acestea se confirma.

 

Asociatia Edu Cer a atras atentia saptamana trecuta ca profesorul universitar Ioan Tulcan a fost colaborator/lucrator al securitatii stabilit de CNSAS, protestand mpotriva nominalizarii si solicitand Ministerului Educatiei sa il elimine din CNATDCU, structura aflata insubordinea sa.

 

Ministerul Educatiei a publicat pana la aceasta ora propunerile pentru 29 dintre comisiile de specialitate ale CNATDCU, urmand ca in cursul zilei de astazi sa le publice si pe restul de 6. Acestea pot fi consultate si pe site-ul Ministerului Educatiei. Orice persoana fizica sau juridica are dreptul sa transmita eventuale obiectii si sesizari argumentate catre Ministerul Educatiei, la adresa de email [email protected], pana miercuri, 25 mai, inclusiv.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22