Presa rusa: Mai multi opozanti ai Kremlinului ar putea avea soarta lui Nemtov

P.c. | 11.03.2015

Pe aceeași temă

Conform unei anchete jurnalistice realizate de publicatia rusa Novaia Gazeta, in Rusia ar exista o lista cu adversari ai Kremlinului care ar putea fi noi tinte ale unor asasini. Din aceasta lista ar face parte fostul magnat al petrolului Mihail Hodorkovski, Aleksei Venediktov, redactorul-sef al postului de radio Eho Moskvi (de opozitie) si Ksenia Sobciak, moderatoare TV cu opinii liberale, relateaza ziare.com

 

Ziarul rus scrie ca in cazul fiecaruia dintre cei vizati actioneaza, cel mai probabil, nu un grup, ci cel putin doua asa cum se obisnuieste in lumea criminala din Cecenia.


Presedintelui Vladimir Putin i-au fost raportate toate informatiile de care dispun organele de ancheta in cazul uciderii opozantului rus Boris Nemtov atat numele unora dintre executanti cat si cel al organizatorului crimei. Acesta nu este insa cecenul (Zaur) Dadaev, ci un oarecare maior Ruslan, care a servit in regimentul 'Sever' (subordonat Ministerului de Interne al Federatiei Ruse) si a fost decorat de mai multe ori, scrie Novaia Gazeta, care citeaza declaratii ale fostului primar al capitalei cecene Groznai, Beslan Gantamirov.

 

CITITI SI: TORTURA este instrumentul prin care asasinul lui Nemtov ar fi recunoscut fapta


"Numele sau este cunoscut presedintelui, iar el a fost interogat la Groznai luni, fara a face posibile scurgeri catre presa, dar facandu-se aluzii ca o ruda apropiata a lui Ruslan este un oficial de rang inalt intr-o structura de securitate din Cecenia. Numele sau ne este cunoscut si noua, dar nu il vom dezvalui tinand cont de prezumtia de nevinovatie. In general, numele lui il cunosc zeci, daca nu sute de membri ai Ministerului de Interne, FSB si comisiei de ancheta", mentioneaza Novaia Gazeta.

 

Cinci persoane au fost retinute in cazul uciderii lui Boris Nemtov, dintre care doua - fostul comandant adjunct al batalionului "Sever", Zaur Dadaev, si un fost combatant in aceeasi unitate, Beslan Savanov - sunt considerate direct implicate in aceasta crima, considerata un asasinat politic. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22