Presedinta ICCJ, lectia ultimelor zile:Modificarile legilor justitiei, doar dupa consultari

Vlad Toma | 07.02.2017

Cristina Tarcea, presedinta ÎCCJ, a declarat astazi ca evenimentele din ultimele zile ar trebui sa fie o lectie pentru toata lumea. Ea considera ca orice modificari ale legilor justitiei ar trebui sa se faca doar in urma unor consultari.

Pe aceeași temă

 

"Am primit o adresă (de la Min.Justiției — n.r.) prin care ni se comunică faptul că s-a constituit un grup de lucru și că suntem invitați să ne desemnăm și noi reprezentanți, lucru pe care îl vom face în cursul zilei de astăzi. Sper ca ceea ce s-a întâmplat zilele astea să fie o lecție pentru toată", a declarat Cristina Tarcea, citata de Agerpres.

 

Afirmatiile presedintei ICCJ vin dupa ce PSD a abrogat ordonantele de urgenta date pe furis, dupa lasarea serii, ordonante prin care Dragnea, Grindeanu si Iordache au incercat sa modifice legislatia penala a Romaniei.

 

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a anuntat ieri dimineata ca modificarile codurilor penale vor fi trimise in Parlament ca proiect de lege, in cele din urma insa, ministerul pe care il conduce a anuntat ca nu mai are pe agenda elaborarea unui astfel de proiect de lege.

 

Tarcea a declarat de la bun inceput că nu este de acord cu cele doua ordonante de urgenta impuse de PSD, precizand ca nu exista nicio urgenta care sa justifice modificarea in graba a codurilor penale.

 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22