Presedinta Lituaniei, despre Republica Moldova: Stabilitatea economica si statul de drept poate contracara influenta Rusiei

P.c. | 23.04.2015

Pe aceeași temă

Dalia Grybauskaite, presedinta Lituaniei, a declarat, miercuri, in cadrul unei vizite la Chisinau, ca Republica Moldova ar putea rezista presiunilor Rusiei daca va pune accentul pe stabilitatea economica si pe statul de drept.

 

Presedinta Lituaniei a subliniat faptul ca "un fel de oligarhi, amestecati cu coruptia, cu Guvernul, cu mass-media, nu este cel mai bun cocktail pentru niciun stat. Este foarte usor sa influentezi un asemenea stat, prin sanctiuni economice", a adaugat Grybauskaite, conform Hotnews.

 

CITITI SI: Partidul Popular European: UE trebuie sa fie pregatita de razboi cu Rusia

 

Lituania, o fosta republica sovietica, a trecut in ultimii 25 de ani prin "cateva campanii uriase" de sanctiuni ale Kremlinului, indreptate impotriva sectorului energetic al tarii, a spus presedinta.  


Dependenta de importurile de gaze rusesti de la monopolul Gazprom, Lituania a construit o instalatie de gaz natural lichefiat anul trecut.  "Astazi putem sa spunem ", a subliniat Grybauskaite.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22