Presedinta Lituaniei: Nimeni nu stie daca se va ajunge la o confruntare conventionala cu Rusia, dar trebuie sa fim pregatiti

Fara Autor | 07.03.2015

Pe aceeași temă

Dalia Grybauskaite a declarat intr-un interviu pentru BBC ca prima etapa a unei confruntari cu Rusia, razboiul informatiilor si al atacurilor cibernetice, este in plina desfasurare in Lituania.

 

Lituania se afla in imediata vecinatate a Rusiei si trebuie sa fie pregatita sa se apere, a spus președinta Dalia Grybauskaite, explicand ca  exista "amenintari si exercitii practic in fiecare zi", scrie Hotnews.

 

Amenintarea este reala pentru intreaga regiune Baltica, deoarece actiunile Rusiei nu pot fi prevazute, a apreciat ea. "Prima etapa a confruntarii deja se desfasoara. Ma refer la razboiul informatiilor, propaganda si atacuri cibernetice. Asa ca suntem deja atacati. Se va ajunge la o confruntare conventionala? Nimeni nu stie, dar trebuie sa fim pregatiti sa ne aparam in fata acestui comportament agresiv", a declarat presedinta Lituaniei.

 

Lituania a decis la sfarsitul lui februarie sa reintroduca temporar obligativitatea serviciul militar, pentru a spori capacitatea defensiva a tarii, dupa ce a evaluat situatia geopolitica si amenintarile la adresa securitatii statului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22