Presedintele CJ Iasi a fost suspendat din functie. Cristian Adomnitei este cercetat de DNA pentru fals intelectual si favorizarea infractorului

T.d. | 19.05.2015

Pe aceeași temă

Aflat in arest la domiciliu, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi a fost suspendat din functie prin ordin de prefect. Cristian Adomnitei este cercetat de DNA pentru fals intelectual si favorizarea infractorului.

Prefectul judetului Iasi, Dan Carlan, a anuntat ca a emis marti ordinul prin care se constata suspendarea din functie a sefului CJ Iasi. Masura este aplicata pe toata durata cat Adomnitei se afla in arest la domiciliul, potrivit Mediafax.

Prefectul a convocat, totodata, pentru miercuri plenul Consiliului Judetean in vederea desemnarii vicepresedintelui care va prelua atributiile de sef al institutiei.

In 14 mai, presedintele Consiliului Judetean Iasi, liberalul Cristian Adomnitei, a fost plasat in arest la domiciliu, potrivit unei decizii luata de Curtea de Apel Iasi. Adomnitei este cercetat pentru fals intelectual si favorizarea infractorului.

Procurorii DNA l-au retinut, in 7 mai, pe seful Consiliului Judetean Iasi. Masura a fost luata dupa aproximativ cinci ore de audieri. In cursul zilei de joi, Adomnitei a fost ridicat cu mandat de procurorii anticoruptie si dus la DNA Iasi pentru audieri. Alaturi de Adomnitei, au fost retinute si doua angajate ale CJ Iasi, Carmen Irimescu si Teodora Jinga, dar si Elena Popa, administrator al unei societati comerciale.

"În perioada martie-aprilie 2015, inculpatul Adomniței Cristian Mihai în calitate de președinte al Consiliului Județean Iași și de ordonator principal de credite, cu intenție directă, le-a ajutat pe inculpatele Jinga Teodora și Irimescu Carmen Ingrid, în urma unei înțelegeri prealabile cu acestea, pentru a se evita descoperirea infracțiunilor pe care acestea le comiseseră și tragerea lor la răspundere penală”, se arată într-un comunicat al DNA. 

CITESTE SI: STENOGRAME DNA Dupa descoperirea fraudei, presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei, a incercat sa-i impiedice pe auditori sa aiba acces la documente, intentionand sa le falsifice

In 15 aprilie, Consiliul Judetean Iasi era vizat de perchezitii. Procurorii au ridicat atunci mai multe documente, avand suspiciunea unor presupuse infractiuni de coruptie.

Potrivit DNA, erau avute in vedere fapte presupus comise intre 2013 si 2015. Actiunea procurorilor a presupus 21 de perchezitii in locatii situate in orasul Iasi, dintre care 19 au vizat sediul Consiliului Judetean.

Ancheta DNA are in vedere, in acest caz, un contract de 340.000 de lei privind servicii de promovare a judetului Iasi, contract achitat fata a fi fost executat. Mai mult, Cristian Adomnitei ar fi amendat mai multi angajati ai Consiliului Judetean care au sesizat nereguli, pentru a se asigura ca anumite informatii nu ajung in spatiul public.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22