Presedintele Comisiei Europene: Statele Uniunii au nevoie de CURAJ COLECTIV pentru a combate criza refugiatilor

Fara Autor | 24.08.2015

Pe aceeași temă

Nu este nevoie de un nou summit privind imigrația, statele membre trebuie doar să aplice acordurile existente, a declarat luni președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a atras atenția că Uniunea are nevoie de curaj colectiv pentru a găsi o soluție crizei imigranților, relatează Reuters.

 

"Ceea ce avem nevoie - un lucru de care, din păcate, încă ducem lipsă - este curajul colectiv de a ne respecta angajamentele, chiar și atunci când nu sunt ușoare sau când nu sunt populare", a scris președintele CE, Claude Juncker, într-un articol de opinie publicat luni în ziarele Le Figaro din Franța și Die Welt din Germania, și citat de Agerpres.

 

Articolul apare în contextul în care cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande se întâlnesc la Berlin pentru a discuta, în special,  problema refugiaților din Orientul Mijlociu și Africa care intră masiv în Europa.

 

Mai mulți politicieni europeni au cerut un summit special pe această temă, dar Juncker scrie în articolul de opinie: "Nu avem nevoie de un nou summit. Statele membre trebuie să adopte măsurile europene existente și să le aplice pe teritoriul lor".

 

 

El a criticat din nou guvernele europene care nu primesc refugiați din Italia și Grecia, unde zeci de mii de imigranți au ajuns pe mare în ultimele luni pentru a scăpa de sărăcia și de războaiele din țările lor de origine.

 

Liderii europeni au convenit deja asupra schiței unui plan pe doi ani pentru a răspunde la problema numărului fără precedent de imigranți din Africa de Nord și Orientul Mijlociu, măsură forțată de tragedia în care 900 de imigranți s-au înecat într-un singur weekend în aprilie în largul coastei libiene.

 

Implementarea sistemului de relocare a 60.000 de refugiați se dovedește însă problematică, într-o perioadă de avânt pentru partidele anti-imigrație din Europa. Liderii europeni au discutat în contradictoriu despre acest plan la un summit în luna iunie, temându-se să primească imigranți, ceea ce a dezvăluit rivalități naționale puternice pe care cooperarea în cadrul blocului comunitar ar fi trebui să le depășească. Statele membre și-au stabilit luna decembrie ca dată limită pentru a ajunge la o înțelegere privind cifrele finale, o dată considerată de mulți prea îndepărtată.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22