Presedintele Comitetului Economic si Social European considera excluderea Romaniei si Bulgariei din spatiul Schengen drept o DISCRIMINARE INACCEPTABILA

T.d. | 17.04.2015

Pe aceeași temă

Decizia Occidentului de a continua sa respinga aderarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen este criticata de presedintele Comitetului Economic si Social European (CESE). Henri Malosse considera ca cele doua state sunt “tapi ispasitori” pentru politicienii din anumite state membre ale Uniunii Europene.

O discriminare inacceptabila”, asa descrie Malosse refuzul anumitor tari din UE sa accepte intrarea Bucurestiului si a Sofiei in spatiul Schengen.

Sunt oameni politici si sefi de guverne, spune presedintele CESE, care folosesc cele doua state drept “tapi ispasitori” pentru a devia atentia opiniei publice de la adevaratele probleme din tarile membre ale spatiului Schengen.

Aflat in vizita in Romania, oficialul european a tinut o conferinta de presa la sediul reprezentantei Comisie Europene la Bucuresti, ocazie cu care s-a pronuntat asupra problematicii Schengen, potrivit Evenimentul Zilei.

Nu exista nicio ratiune, niciun motiv obiectiv de a exclude Romania si Bulgaria din Schengen”, a declarat presedintele CESE. Henri Malosse a evocat existenta unor discutii cu oficialii romani pe aceasta tema.

De altfel, sustine oficialul, recentele atacuri teroriste de pe teritoriul european si fluxul masiv de imigratie prin sudul continentului – Italia, Spania, Malta – au determinat opinia publica europeana sa isi puna intrebari fata de insusi sistemul Schengen.

In tot acest timp, arata Malosse, exista sefi de guvern si oameni politici din state membre Schengen care prefera “sa satisfaca” opinia publica din tarile respective si sa faca din Romania si Bulgaria state cu risc potential pentru securitatea zonei Schengen.

Acest lucru este total scandalos! Se vede foarte clar ca n-are nicio legatura una cu alta. Aici avem de-a face cu o discriminare, fara nicio baza, fata de Romania si Bulgaria”, a argumentat oficialul.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22