Presedintele Erdogan: Procesul de pace cu PKK au inghetat. Campania impotriva kurzilor va continua pana cand nu va mai ramane niciun terorist

Fara Autor | 11.08.2015

Pe aceeași temă

Campania împotriva militanților Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) va continua „până când nu va mai rămâne niciun singur terorist” pe teritoriul țării, a declarat marți președintele turc Recep Tayyip Erdogan, într-un discurs televizat preluat de AFP și citat de Agerpres.

 

„Vom continua lupta până când armele vor fi depuse (...) și nu va mai rămâne niciun singur terorist în interiorul frontierelor noastre”, a afirmat Erdogan în discursul său. Campania aeriană declanșată în urmă cu peste două săptămâni împotriva PKK a provocat deja „pierderi serioase” acestei grupări, a indicat președintele turc, precizând că „operațiuni eficace” au fost duse și contra Statului Islamic.

 

„Noi nu facem diferența între organizațiile teroriste. Oricare ar fi scopul său, o organizație teroristă este pentru noi o organizație teroristă”, a subliniat Erdogan, citat de Agerpres, precizând că procesul de pace cu PKK este acum „înghețat”.

 

Turcia a lansat pe 24 iulie un „război împotriva terorismului”, ce vizează simultan PKK și combatanții Statului Islamic în Siria. În timp ce zeci de raiduri aeriene au avut ca țintă gherila kurdă, doar trei au fost semnalate împotriva Statului Islamic, notează AFP.

 

Un bilanț furnizat la sfârșitul săptămânii trecute de agenția proguvernamentală Anadolu indica 390 de rebeli kurzi uciși în raidurile aeriene asupra unor tabere ale PKK în nordul Irakului, și 30 de victime în rândul forțelor de securitate turce.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22