Presedintele Iohannis a discutat cu seful MI6 despre stabilitatea regiunii Marii Negre

M. B. | 23.06.2015

Pe aceeași temă

Președintele Klaus Iohannis l-a primit marți, la Palatul Cotroceni, pe șeful Serviciului Secret de Informații al Marii Britanii, Alex Younger.

 

Cei doi au discutat componenta de securitate a parteneriatului strategic dintre cele două țări, “fiind exprimată aprecierea deosebită pentru substanța relației de cooperare dintre comunitatea de informații din România și cea din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

 

“A fost discutată situația de securitate regională, fiind subliniat interesul deosebit pe care ambele țări îl acordă stabilității regiunii Mării Negre, precum și buna cooperare dintre serviciile de informații române și britanice în combaterea terorismului, amenințărilor transfrontaliere și provocărilor specifice războiului hibrid”, se mai spune în comunicat.

 

Alex Younger a mai avut marți și o întrevedere cu șeful SRI, Eduard Hellvig, a declarat la Realitatea Tv purtătorul de cuvânt al instituției, Sorin Sava.

 

De asemenea, șeful MI6 a avut și o întâlnire cu premierul interimar, Gabriel Oprea, la Palatul Victoria.  

 

Younger, în vârstă de 51 de ani, cu studii în economie, amator de muzică, navigaţie şi alpinism, căsătorit şi cu doi copii, a intrat serviciul de informaţii externe al Majestăţii Sale în 1991, și a fost numit director al acestei structuri în noiembrie 2014.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22