Președintele Iohannis a numit-o judecătoare la CCR pe Mihaela Ciochină, consilier prezidențial

L. G. | 09.05.2022

Președintele Klaus Iohannis a numit-o luni judecătoare la Curtea Constituțională pe Mihaela Ciochină, consilier prezidențial, șefa Departamentul Constituțional Legislativ din Administrația Prezidențială.

Pe aceeași temă

Președintele Iohannis a semnat luni decretul privind numirea Mihaelei Ciochină în funcția de judecător la Curtea Constituțională, pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 11 iunie 2022.

Ciochină se alătură astfel lui Bogdan Licu și Iuliana Scântei, numiți judecători la CCR din partea PSD (Camera Deputaților) și PNL (Senat).

CV Mihaela Ciochină

  • În vârstă de 55 de ani este absolventă a Facultății de Drept, Universitatea din București, cu specializare în relații internaționale (1992).

  • A fost numită consilier prezidențial în ianuarie 2015.

  • Din anul 1992 și până în 2015, la momentul numirii în cadrul Administrației Prezidențiale, a lucrat în cadrul Senatului României, exercitând diferite funcții, de la cele de execuție până la funcția de director general al Direcției generale legislative.

  • A colaborat cu Consiliul Legislativ pentru elaborarea de rapoarte sau documente referitoare la evaluarea legislației din diferite domenii și cu Institutul European din România și Institutul Național de Administrație Publică în cadrul activităților de formare continuă a funcționarilor publici.

  • Desfășoară activitate didactică în calitate de colaborator extern al Departamentului de Drept Public din cadrul Facultății de Drept, Universitatea din București.

  • Autoare a unor articole referitoare la procedura de legiferare și statutul parlamentarului în România, dintre care amintim: „Elemente de noutate în procedura de legiferare, urmare a revizuirii Constituţiei şi regulamentelor parlamentare” (Revista de Drept Public nr. 4/2003); „Unele consideraţii privind răspunderea membrilor Parlamentului în lumina Legii nr. 96/2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor” în Răspunderea în dreptul constituţional (Bucureşti, 2007).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22