Președintele Iohannis a promulgat legea care asigură transport gratuit pentru elevi

Laurentiu Gheorghe | 30.10.2020

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, prin decret legea de modificare a Legii educației prin care se asigură transport gratuit, local sau județean, pentru elevi.

Pe aceeași temă

Proiectul a fost adoptat în iulie de Camera Deputaților și la începutul acestei luni de Senat, care l-a transmis spre promulgare pe 13 octombrie, scrie Edupedu.ro

Proiectul introduce noi prevederi în Legea Educației Naționale, potrivit cărora elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de transport local și județean gratuit, pe parcursul anului calendaristic.

Decontarea cheltuielilor în acest sens se face de la buget, prin transfer către unitățile administrativ-teritoriale, autoritățile locale subvenționând operatorul de transport conform legii serviciilor publice de transport. Decontarea se face de către școală.

Transportul gratuit pentru elevi s-a numărat printre cerințele permanente din ultima perioadă ale reprezentanților elevilor. Măsurile luate până acum au stârnit multă confuzie – vezi, între altele, reclamațiile de la începutul lunii ale operatorilor de transport, care au spus că nimeni nu a reușit să înțeleagă modul de decontare aplicat după începerea școlilor. Pe de altă parte, pe 14 octombrie, premierul Orban a cerut controale și sancțiuni drastice pentru transportatorii care nu respectă normele sanitare pentru transportul elevilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22