Presedintele Iohannis a semnat propunerea lui Dragos Paslaru in functia de ministru al Muncii

Vlad Toma | 18.04.2016

Dragos Pislaru, consilier de stat pe politici economice in cadrul cancelariei primului-ministru, a fost propus astazi in functia de ministru al Muncii de catre premierul Ciolos. Presedintele Klaus Iohannis a semnat propunerea lui Paslaru in functia de ministru.

Pe aceeași temă

 

Conform Hotnews, Paslaru este economist, absolvent al ASE si al London School of Economics and Political Science (Londra). A fost lector universitar in ASE, cercetator asociat la Centrul Roman de Politici Economice si director executive in cadrul Grupului de Economie Aplicata.

 

Functia de ministru al Muncii a ramas vacanta dupa ce Ana Costea, a demisionat joi, in urma unor probleme aparute in privinta noii legi a salarizarii.

 

Costea a transmis, cu cateva zile inainte de a-si da demisia, ca va pleca din functie dacă proiectul legii salarizării nu e retras de pe masa Guvernului. Doamna ministru şi-a asumat retragerea. Dacă proiectul nu va fi retras din şedinţa de Guvern, ministrul Muncii îşi va da demisia, declara atunci Cosmin Andreica, consilier al Ministerului Muncii, potrivit Digi 24. 

 

Ministerul Muncii a transmis apoi un comunicat in care da cateva explicatii in privinta acestei demisii, aratand ca acest pas ar fi fost facut pentru ca ministrul nu a putut comunica deloc pe legea salarizarii: "În privința legii salarizării, trebuie făcute mai multe precizări, pentru că Ministerul Muncii nu a putut comunica deloc pe acest subiect," a transmis ministerul, in comunicatul citat.

 

Sindicaliștii spuneau despre acest proiect că măreşte diferenţa între cei cu venituri mari şi cei cu venituri mici. Potrivit proiectului, ar fi urmat să piardă bani dascălii, de la debutanţi până la cei cu 40 de ani vechime, în timp ce în sănătate majorările salariilor vor fi de doar câţiva lei, au acuzat sindicaliştii. În ciuda promisiunilor Guvernului, proiectul prevede majorări nesemnificate în categoria salariilor mici, au mai spus sindicaliştii.

 

Miercuri, Guvernul anunța că renunță la actualul proiect de salarizare și că va lucra la un nou act normativ privind salarizarea bugetarilor. „Nu vom continua pe acest proiect de salarizare. Scopul Guvernului e să vină cu un proiect acceptat de partenerii sociali, în limitele fiscal bugetare pe care ni le permitem. Fostul proiect pe care l-am abandonat prevedea că niciun salariu în plată nu ar fi scăzut. Începând de mâine vom avea o nouă abordare a acestui subiect", a spus Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Executivului.

 

Dacian Cioloș a spus de asemenea in acest context că remanierea nu reprezintă o prioritate a sa. „Aşa cum v-am mai spus, aveţi impresia că altă treabă nu există la Guvern decât să discutăm de remaniere. Miniştrii au nişte obiective foarte clare pe care şi le-au asumat. Eu fac evaluări cu ei periodic pentru că vreau să văd acolo unde există blocaj de ce există blocaje, să găsim soluţii”, a spus premierul.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22