Presedintele Iohannis convoaca CSAT: Bugetul pe securitate naţionala, analizat marti

Vlad Toma | 27.01.2017

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a convocat Consiliului Suprem de Apărare a Țării marti 31 ianuarie, pentru analiza bugetului pentru institutiile din domeniul securitatii nationale.

Pe aceeași temă

 

"Proiectul de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale, transmis de către Guvern, a fost primit, în această după-amiază, la Secretariatul CSAT. În acest sens, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a dispus convocarea cu celeritate a Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru marți, 31 ianuarie a.c., ora 12:30, în vederea analizării proiectului de buget", anunta Administratia Prezidentiala.

 

Klaus Iohannis i-a trimis ieri o scrisoare premierului Grindeanu in care ii pune in vedere ca bugetul construit de membrii Guvernului contine reduceri semnificative pe partea de securitate nationala, in raport cu anul trecut, fapt pe care presedintele il considera nejustificat si inoportun.

 

Presedintele i-a transmis premierului ca bugetele pe securitate nationala au nevoie de avizul CSAT.
 

Iohannis ii transmite premierului ca nu au fost aduse argumente pertinente care sa justifice aceasta scadere a bugetului pe domeniul securitatii nationale.

 

Iohannis critica faptul ca bugetul Ministerului Apărării Naţionale va fi de doar 1,5% din PIB desi partidele au cazut de acord, la consultarilor pe aceasta tema, ca vor asigura un buget de 2% acestui domeniu.

 
Presedintele atrage atentia ca "această abordare privind construcţia bugetară nu dovedeşte responsabilitatea pe care, ca ţară şi ca stat, ne-o impun angajamentele politice şi instituţionale asumate, precum şi riscurile şi vulnerabilităţile existente în actualul context de securitate, regional şi internaţional."
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22