Presedintele Iohannis: O noua propunere pentru sefia SIE, dupa alegerile parlamentare

Vlad Toma | 26.09.2016

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat astazi, in urma demisiei lui Mihai Razvan Ungureanu de la sefia Serviciului de Informatii Externe, ca va face o propunere pentru un nou director al SIE doar dupa alegerile parlamentare.

Pe aceeași temă

 

"Cred ca acest Parlament va fi foarte ocupat cu alegerile si sper sa fie si foarte ocupat cu a gasi candidati care nu au dosare penale, sper sa fie ocupati si cu o campanie curata, asa ca nu cred ca le voi incarca agenda cu numirea unui nou director la SIE. Lucrurile sunt sub control, generalul Silviu Predoiu a mai fost o perioada la interimat si nu este o situatie care reclama o interventie foarte urgenta din partea Parlamentului, alta decat sa ia act de demisia dlui Ungureanu. Deci, probabil voi face o propunere noului Parlament, dupa alegeri", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni, conform News.ro

 

Conform sursei citate, Iohannis a respins informatiile legate de neintelegerile pe care le-ar fi avut cu M.R. Ungureanu, mentionand de asemenea existenta unor probleme medicale ale lui MRU: "Vedeti, aceasta zona a spionilor este intotdeauna foarte interesanta si este taramul unor povesti interminabile... Nu, am lucrat foarte bine cu dl Ungureanu, va amintiti ca eu l-am propus la conducerea SIE. Acum, din motive pe care probabil o sa le aflu si eu cand vom avea ocazia sa le discutam in liniste... Dar nu, nu au fost astfel de situatii care sa duca la (neintelegeri, n.r.)", a explicat Iohannis.

 

Mihai Razvan Ungureanu a demisionat astazi de la conducerea Serviciului de Informatii Externe. Conform unor informatiilor aparute pe surse, MRU ar fi demisionat din motive personale de la conducerea serviciului, exista chiar varianta unor probleme medicale pe care acestea le-ar avea. La mijloc ar putea fi de asemenea anumite neintelegeri pe care MRU le-ar fi avut cu presedintele Iohannis.

 
 
Conducerea SIE va fi preluata de Silviu Predoiu, cel care a detinut pana in prezent functia de director adjunct.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22