Presedintele Iohannis promulga legea privind dublarea alocatiei pentru copii

T.d. | 01.06.2015

Pe aceeași temă

Dupa ce in 20 mai deputatii aprobau un amendament prin care alocatia copiilor se dubla – de la 42 la 84 de lei -, presedintele Iohannis a promulgat astazi legea in cauza. Seful statului a anuntat inca de acum doua saptamani ca intentioneaza sa promulge legea la 1 iunie, de Ziua Copiilor.

Amendamentul depus de liberali are in vedere un efort bugetar de aproximativ 1,8 miliarde de lei in 2015, potrivit HotNews.

Propunerea a fost sustinuta in plen de deputatul liberal Cristina Pocora, care a subliniat faptul ca acest amendament nu are culoare politica si este "pentru viitorul Romaniei". Amendamentul a fost aprobat cu 98 voturi pentru si 77 impotriva. Comisia de munca a respins amendamentul, deputatii PSD votand impotriva si cei de la PNL votand pentru acesta.

Totusi, pusi in fata faptului implinit, social-democratii au acceptat situatia, premierul Victor Ponta declarand ca guvernul pe care il conduce va gasi resursele financiare necesare pentru a acoperi decizia in acest an.

"Guvernul duce la îndeplinire deciziile Parlamentului şi la un vot atât de consistent trebuie să ne conformăm. Mă bucur că o măsură de stânga este spijinită şi de liberali. Impactul finaciar pentru acest an este de 900 milioane de lei, îl vom acoperi cu siguranţă. Pentru bugetul pe 2016 vreau sprijinul Parlamentului ca această măsură să rămână în vigoare. Ne vom supune voinţei Parlamentului, pentru acest an vom asigura resursele financiare şi vrem şi sprijinul Parlamentului pentru resursele din anii viitori", a spus Ponta, la momentul dezbaterii legii, in Parlament.

De cealalta parte, Opozitia a subliniat necesitatea unei constante in acest demers.

"Este o primă veste foarte bună pentru familiile din România, este vorba despre 3 milioane şi jumătate de copii, este o măsură pe care cei de la PNL, cu sprijinul puterii, reuşesc să o facă. Nu vreau să dau culoare politică acestui moment, dar acest parcurs trebuie continuat", a arătat deputatul PNL si co-presedintele liberalilor, Alina Gorghiu.

Si UDMR si-a manifestat sustinerea pentru decizie.

"UDMR a votat acest proiect pentru că s-a majorat alocaţia pentru copii. UDMR a susţinut întotdeauna că actuala sumă este inacceptabilă şi trebuie măcar dublată. Urmează să fie şi alte majorări", a spus si deputatul UDMR Kerekes Karoly.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22