Presedintele Iohannis si premierul Cioloş se intalnesc astazi cu Prințul Charles

Vlad Toma | 30.05.2016

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, se va intalni astazi, la Palatul Cotroceni, cu Prințul Charles de Wales, anunta Administratia prezidentiala.

Pe aceeași temă

 

Prințul Charles se va intalni de asemenea cu premierul Dacian Ciolos, conform programului primul-ministru de pe pagina Guvernului.

 

Prințul Charles a vizitat Romania de foarte multe ori in ultimii ani, in special Transilvania, unde a cumparat mai multe proprietati pe care le-a renovat, implicandu-se de asemenea in readucerea la viata a mai multor mestesuguri locale.

 

La sfarsitul lunii februarie, prinţul Charles, a tras un semnal de alarma in privinta defrişărilor de paduri din România, într-un mesaj adresat participanţilor la Forumul Pădurilor de la Bucureşti.

 

"Europa mai detine foarte putine suprafete intinse de paduri naturale, iar multe dintre acestea sunt in Romania. Padurile Romaniei sunt, desigur, o parte importanta si vitala a economiei, a integritatii mediului si a identitatii culturale la nivel national, dar au si o insemnatate mondiala din punct de vedere al biodiversitatii si al rolului in reglarea climei.

 

De aceea mi se pare absolut crucial ca padurile sa fie gestionate durabil, pastrate si conservate pentru beneficiile pe care ni le ofera nu numai noua, ci si generatiilor care cel mai probabil ne vor urma", spune printul in mesajul adresat participantilor la Forum.

 

"Am mers printr-o parte dintre padurile Romaniei, intr-un cadru pe care il pot descrie doar ca fiind unul dintre cele mai remarcabile peisaje pe care le-am vazut vreodata. De aceea cred sincer ca sa poate castiga mai mult pentru Romania si pentru intreaga lume din gestionarea durabila pe termen lung a acestor locuri cu adevarat extraordinare in comparatie cu ce se poate obtine prin lichidarea lor pentru avantaje pe termen scurt" a spus printul Charles in februarie.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22