Președintele Iohannis va face o declarație de presă după ce CCR a respins nominalizarea lui Orban

Laurentiu Gheorghe | 24.02.2020

Klaus Iohannis va avea la ora 18:00 prima reacție după ce CCR a decis că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban.

Pe aceeași temă

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va susține luni, 24 februarie a.c., ora 18:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă (acces pentru reporterii și redactorii acreditați; oportunități de imagine pentru cameramanul și fotograful oficiali; imaginile video vor fi difuzate presei acreditate prin sistemul unic de transmisie în direct; declarația va fi transmisă live”, a informat Administrația Prezidențială.

Curtea Constituțională a stabilit, luni, că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către șeful statului Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu a declarat deja că aşteaptă să vadă decizia oficială a Curţii Constituţionale, fără să facă şi alte precizări. Parlamentarii PSD au fost convocaţi rapid într-o şedinţă a grupurilor reunite, pentru a se stabili strategia pentru perioada următoare.

Conform judecătorilor CCR, problema nu este faptul că preşedintele Iohannis l-a nominalizat pe Ludovic Orban, care tocmai fusese demis, ci faptul că preşedintele Iohannis a desemnat făţiş un premier care nu avea susţinere parlamentară.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22