Președintele Klaus Iohannis a retras decorația conferită Spitalului Județean de Urgență din Suceava

Laurentiu Gheorghe | 01.04.2020

În urma dezastrului epidemiologic din timpul epidemiei de coronavirus, președintele Klaus Iohannis a retras decorația conferită anul trecut Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava

Pe aceeași temă

„Astfel, în temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, precum și ale Legii nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații, republicată, având în vedere gravele deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior, Președintele Klaus Iohannis a retras Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava”, se arată în comunicatul de presă transmis de Administrația Prezidențială.

Până marți seara, la Suceava s-au înregistrat 638 de cazuri de infecție cu coronavirus, din cele 2.245 raportate la nivel național, ceea ce înseamnă că circa 20% dintre persoanele care s-au îmbolnăvit sunt din focarul din Suceava.

În aprilie anul trecut, președintele Iohannis a decorat Spitalul Judeţean Suceava ”în semn de apreciere pentru importanta activitate de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical”.

În campania electorală din toamna anului trecut pentru alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis a fost prezent în fieful liberalului Gheorghe Flutur, unde a participat la inaugurarea ambulatoriului de la spitalul din Suceava, lăudând din nou „modelul de bune practici” de acolo, despre care a spus că ar trebui extins la întreaga țară. De altfel, la preluarea guvernării de către PNL, în decembrie, Vasile Rîmbu a fost unul dintre numele luate în calcul pentru funcția de ministru al Sănătății.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22