Președintele Klaus Iohannis participă la ședința conducerii Partidului Național Liberal

Laurentiu Gheorghe | 02.12.2019

Președintele Klaus Iohannis va participa luni la ședința Biroului Politic Național (BPN) al PNL, programată să înceapă la ora 10:00, anunță Digi24, citând surse liberale.

Pe aceeași temă

Este de așteptat ca liberalii să abordeze chestiunea proiectului de lege a bugetului pentru anul viitor, o problemă care se anunță a fi destul de spinoasă, deficitul pentru 2020 fiind prevăzut a se ridica la 3,5% din PIB.

De asemenea, liberalii trebuie să decidă ce vor face și cu schimbările aduse pe PSD în justiție: abrogarea recursului compensatoriu, desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților și amânarea intrării în vigoare a pensionării anticipate a magistraților după doar 20 de ani de activitate.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat în weekend că guvernul ia în calcul asumarea răspunderii pentru abrogarea legii recursului compensatoriu.

„Guvernul PNL are mandat în favoarea celor cinstiți, nu a infractorilor! Ne punem mandatul la bătaie ca să apărăm oamenii cinstiți puși în pericol de fosta guvernare prin recursul compensatoriu. Abrogarea recursului compensatoriu este atât de importantă pentru noi, încât ne vom angaja răspunderea dacă nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament”, a declarat duminică, pentru Agerpres, Raluca Turcan.

Șeful statului va prezenta liberalilor și primul mesaj de după alegerile prezidențiale în care își va prezenta și abordarea pe care, în viziunea sa, ar trebui ca partidul condus de Ludovic Orban să o aibă la guvernare, au mai explicat sursele citate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22