Presedintele Poroshenko promulga mai multe legi care INTERZIC simbolurile sovietice si orice propaganda comunista

P.c. | 16.05.2015

Pe aceeași temă

Petro Poroshenko, presedintele Ucrainei, a promulgat ieri mai multe legi care interzic simbolurile sovietice, condamna regimul comunist, deschid arhivele serviciilor speciale sovietice si-i recunosc drept combatanti pentru independenta Ucrainei pe nationalistii care au luptat un timp alaturi de nazisti impotriva ocupatiei sovietice, relateaza Hotnews.

 

Monumentele ridicate in onoarea responsabililor sovietici, printre care numeroase statui ale lui Lenin, trebuie demontate si vor fi chiar schimbate denumirile localitatilor, strazilor sau ale intreprinderilor ale caror nume fac referire la comunism.
 

Legile vizeaza ruperea definitiva de trecutul sovietic al Ucrainei intr-un moment in care autoritatile ucrainene lupta impotriva separatistilor pro-rusi, in majoritate nostalgici dupa fosta URSS.
 

CITITI SI: Rusia critica Ucraina in urma adoptarii unei legi care interzice simbolurile si propaganda nazista si comunista

 

Legile pun pe acelasi plan "regimurile totalitare comunist si nazist". Legi similare exista in republicile baltice si in Polonia.
 

Rusia a denuntat puternic legile ucrainene, acuzand Kievul c-a recurs la metode "totalitare" pentru desovietizarea Ucrainei in favoarea unei ideologii nationaliste care impinge tara "in prapastie".

 

La inceputul lunii aprilie, ministerul rus de Externe a criticat Ucraina, in urma adoptarii unei legi prin care regimurile totalitare comunist și nazist sunt condamnate si orice utilizare publica a simbolurilor acestora este interzisa. Moscova a acuzat Ucraina ca incearca sa instaureze o ideologie nationalista, rescriind istoria.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22