Presedintele va returna chiria incasata pentru casa din Sibiu, dupa pierderea proprietatii

Vlad Toma | 19.04.2016

Administratia prezidentiala anunta, intr-un comunicat transmis astazi, ca presedintele Iohannis a luat act de decizia justitiei in privinta casei din Sibiu si va returna sumele pe care le-a incasat ca si chirie incepand cu data hotararii definitive a Curtii de Apel Brasov.

Pe aceeași temă

 

"Dl Klaus Iohannis a luat act de rectificarea Cartii funciare nr. 9331 Sibiu in sensul radierii unor drepturi cu privire la imobilul care a facut obiectul deciziei civile a Curtii de Apel Brasov. Dl Iohannis respecta pe deplin hotararea justitiei si fara nici o indoiala va returna imediat sumele care i-au fost virate in baza contractului de inchiriere incepand cu data comunicarii deciziei civile a Curtii de Apel Brasov", potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, citat de HotNews.ro.

 

Directorul Oficiului National de Cadastru si Publicitate Imobiliara din Sibiu a declarat ieri ca Iohannis nu mai este proprietarul casei din centrul Sibiului pentru care se judeca de mai multi ani, fiind radiat din Cartea Funciara.

 

 

Familia Iohannis a pierdut definitiv la Curtea de Apel Brașov procesul privind acest imobil din centrul Sibiului, acum mai bine de 5 luni, depunand o contestație în anulare in urma acestei decizii.

 

Iohannis a cerut stramutarea dosarului invocand "presiunea - atat directa, cat si indirecta - pe care a exercitat-o presa locala asupra judecatorilor Curtii de Apel Brasov".

 

RISE Project arata intr-o analiza publicata in februarie ca statul roman intarzie sa isi reclame dreptul de proprietate asupra casei pe care Klaus Iohannis a pierdut-o, prin hotarare irevocabila, iar presedintele incaseaza in continuare chiria imobilului al carui titlu de proprietate i-a fost anulat de Curtea de Apel din Brasov.

 

In noiembrie 2015, Tribunalul Brasov a anulat contractul de vanzare-cumparare a imobilului din centrul orasului Sibiu, iar recursul formulat de familia Iohannis a mentinut aceasta decizie.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22