Presedintia plateste curent doar pentru cabina SPP de la Sibiu.Nu pentru casa lui Iohannis

Dora Vulcan | 30.11.2016

Administratia Prezidentiala nu plateste energia electrica pentru casa de la Sibiu a presedintelui Klaus Iohannis ci doar pentru cabina modulară a SPP, potrivit unei dezmintiri data de Cotroceni dupa un articol aparut in Evenimentul zilei in care se spunea ca din banii de la Cotroceni s-ar plati curent si pentru "vila" de la Sibiu a presedintelui. Cu toate acestea, Evenimentul vorbeste si dupa publicarea dezmintirii de "vila" pentru care Cotroceniul ar plati curent din banii contribuabilului. "Vila" SPP are 7mp.

Pe aceeași temă

 

 

 

UPDATE: Chiar si dupa dezmintirea publicata de la Presedintie, Evenimentul zilei continuă să scrie despre "vila". Când în continutul dezmintirii se explica faptul ca e vorba de o biata cabina SPP: 

 

" E cumpărată vila de Administratia Prezidențială fiind vorba de un obiectiv al SPP din care să se asigure protecția președintelui? Dacă s-a încheiat contract pe 4 ani, noi ne gândim că vila respectivă va fi folosită și după încheierea mandatului lui Klaus Iohannis, fiindca are dreptul conform legii. Dar lucrurile astea le vrem clarificate de Administrația Prezidențială. Acestea nu sunt acuzații, ci întrebări la care așteptam răspuns pentru că este un subiect de interes public fiind vorba de cheltuielile unei instituții publice".

 

***

 

"Administraţia Prezidenţială achită costurile pentru furnizarea energiei electrice doar pentru un spaţiu de 7 mp, închiriat în conformitate cu prevederile legale pentru utilizarea acestuia de către Serviciul de Protecţie şi Pază, contorizat separat, în incinta terenului din str. Spartacus, nr. 9, municipiul Sibiu şi nicidecum pentru toate imobilele aflate la adresa respectivă", se spune intr-un comunicat al Presedintiei dat miercuri publicitatii dupa ce Evenimentul zilei a scris ca din bugetul Administratiei Prezidentiale s-ar cumpara energie electrica de un milion de euro pentru locatia de la Cotroceni si "vila" de la Sibiu. 

 

 

 

"După cum rezultă din documentația publică aferentă licitației, totalul estimat pentru punctul de consum, în suprafață de 7 mp, localizat în Municipiul Sibiu, strada Spartacus, nr. 9, este de 24 MWh din totalul estimat de 8224 MWh pentru întreaga perioadă a acordului cadru solicitat de Administrația Prezidențială", se precizeaza in comunicatul de la Cotroceni. 

 

 

 

"Locația care figurează în documentația aferentă licitației deschise pentru furnizarea de energie electrică, în suprafaţă de 7 mp din terenul situat în Municipiul Sibiu, str. Spartacus, nr. 9, este închiriată de Administraţia Prezidenţială pentru amplasarea unei cabine modulare de pază utilizate de Serviciul de Protecţie şi Pază, pentru îndeplinirea atribuţiilor acestei instituţii", se mai spune in comunicat. 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22