Presiunile Moscovei asupra Europei: Kremlinul isi rezerva dreptul de a stationa arme NUCLEARE in Peninsula Crimeea

T.d. | 11.03.2015

Pe aceeași temă

Moscova continua presiunile exercitate prin discursul privind capacitatile nucleare. Potrivit directorului Departamentului de neproliferare din Ministerul rus de Externe, Mihail Ulianov, Kremlinul isi rezerva dreptul de a stationa arme nucleare in Peninsula Crimeea.

"Nu am idee dacă în acest moment sunt staţionate arme atomice în Crimeea şi nu am cunoştinţă de vreun plan în acest sens, dar Rusia poate face acest lucru", a spus Ulianov, potrivit TASS, citata de Mediafax.

Generalul Serghei Karakaiev, comandantul Forelor Strategice ruse, afirma în decembrie 2014 că Moscova nu intenţionează să instaleze armament strategic în Crimeea.

"Nu este necesar acest lucru. Raza de acţiune a rachetelor balistice moderne permite lovirea ţintelor oriunde în lume fără ca inamicul să prezinte pericol pentru frontierele Rusiei", sublinia Karakaiev.
 

NATO si militarizarea Crimeii

Alianta Nord Atlantica trage un semnal de alarma privind “militarizarea” Peninsulei Crimeea, anexata ilegal si abuziv in urma cu un an de Moscova. Prin vocea comandantului NATO in Europa, Philip Breedlove, este vorba despre “sisteme foarte sofisticate”.

„Rusia desfăşoară acolo sisteme foarte sofisticate (...) Vedem acolo sisteme de rachete sol-aer care acoperă în proporţie de 40% Marea Neagră. Există rachete de croazieră care acoperă practic în întregime Marea Neagră”, a spus generalul american într-un interviu difuzat duminică seară de televiziunea ucraineană 1+1.

Vedem că Crimeea este o platformă de lansare militară”, a mai spus el.

Teritoriul a fost anexat în martie anul trecut, după trei săptămâni de ocupaţie de către forţele ruse şi în urma unui referendum care nu a fost recunoscut de Kiev şi de comunitatea internaţională.

Alipirea Crimeii a fost urmată de un conflict armat în estul Ucrainei între separatiştii proruşi şi armata ucraineană, care s-a soldat în 11 luni cu peste 6.000 de morţi.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22