Press One: Teza de doctorat a lui Robert Negoiţă e plagiata integral

Vlad Toma | 30.05.2016

Conform unei investigatii recente publicate de Emilia Şercan pe pressone.ro, exista suspciuni de plagiat in cazul tezei de doctorat a lui Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3.

Pe aceeași temă

 

Analiza facuta pe pressone.ro arata ca teza de doctorat a lui Negoita "este copiată integral din surse care sunt disponibile, în marea lor majoritate, pe internet. "Autorul" nu a folosit ghilimele şi nici nu a indicat sursele de unde a preluat conţinutul."

 

Conform sursei citate, Negoiţă a devenit doctor în Ştiinţe Juridice în 2012, la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", cu o teza coordonată de profesorul Ioan Dascălu, conducător de doctorat asociat la Academia de Poliţie şi fost decan al Facultăţii de Drept de la Universitatea Bioterra.

 

"Robert Negoiţă copiază de-a valma texte semnate, printre alţii, de faimosul economist american Nouriel Roubini, de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, de Péter Ákos Bod - fost preşedinte al Băncii Naţionale Maghiare, de profesorul de economie Cristian Păun sau de Liviu Turcu, fost spion al Securităţii ceauşiste.

 

Zeci de pagini din teză reproduc exclusiv articole de presă, apărute pe site-urile Contributors.ro, Cursdeguvernare.ro, Hotnews.ro, Euractiv.ro,Tribuna Economică sau Euro Avocatura," arata Emilia Sercan.

 

Printre textele folosite de Negoita fara ghilimele si fara citarea sursei se numara de asemenea mai multe articole ale guvernatorului BNR Mugur Isarescu.

 

Cititi analiza integrala pe site-ul Press One

 

(Sursa foto: Primaria Sector 3)

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22