Pretențiile UDMR înainte de moțiunea de cenzură: privilegii pentru elevii și studenții minorităților

Redactia | 13.12.2018

UDMR vine cu propriile propuneri pentru o nouă lege a educației și se declară deschisă negocierilor cu Guvernul PSD. Privilegiile pe care le cere UDMR se încadrează în categoria discriminărilor pozitive.

Pe aceeași temă

Președintele UDMR Kelemen Hunor împreună cu alți doi parlamentari ai Uniunii au inițiat în urmă cu 3 săptămâni un proiect de lege care modifică actuala lege a educației și care propune extinderea școlilor cu predare în limbile minorităților, transport decontat integral pentru elevii minorității, dublarea costului standard per elev și dublarea finanțării de bază per student în cazul minorităților, examene în limbile minorităților.

Proiectul propune și introducerea de panouri bilingve în toate școlile cu predare în limba minorităților, profesorii să dea Teme pentru acasă cel mult o dată la 2 ore ale disciplinei, Bacalaureat de două tipuri care să dea acces inclusiv la examen de permis auto fără taxă, introducerea bonelor în rândul personalului didactic auxiliar.

Rămas fără majoritate în Cammera Deputaților, Liviu Dragnea este obligat să facă o serie de concesii UDMR, mai ales pe proiectele importante. Miercuri, de exemplu legea pensiilor a fost amânată, chiar la solicitarea PSD, după ce maghiarii au amenințat că nu votează, iar proiectul risca să fie respins.

articolul integral pe Edupedu.ro

Opoziția a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului PSD. Liderul UDMR Kelemen Hunor s-a arătat sceptic cu privire la șansele moțiunii, spunând că nu ar trece nici cu voturile UDMR:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22