Prim-miniștrii României și Bulgariei au discutat despre un nou pod peste Dunăre, la Giurgiu

L. G. | 29.04.2022

Premierul Nicolae Ciucă, a anunţat, la finalul întâlnirii sale cu omologul bulgar, Kiril Petkov, că a fost semnat un memorandum pentru construirea unui al doilea pod, peste Dunăre, între Giurgiu şi Ruse.

Pe aceeași temă

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat că a discutat cu premierul Bulgariei, Kiril Petkov, despre construirea unui nou pod peste Dunăre, dar şi despre dragarea fluviului.

„În ceea ce priveşte subiectele de pe agenda comună, prioritare pentru noi care vor seta şi vor aranja tot ceea ce urmează să se întâmple în şedinţa comună de guvern de anul acesta care sperăm să aibă loc în luna septembrie, desigur, primul subiect a fost legat de programele de transport. Am avut 2 obiective principale, am avut un memorandum semnat între România şi Bulgaria în ceea ce priveşte construirea unui al doilea pod între Giurgiu şi Ruse, pod care poate să beneficieze de fonduri europene şi de asemenea demararea proiectului pentru dragarea Dunării şi înscrierea în programului european Fast Danibe”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit news.ro.

Premierul român a explicat că partea bulgară a podului existent dintre Giurgiu şi Ruse urmează să intre în lucrări de mentenanţă, s-a convenit deschiderea unui punct de trecere cu bacul.

„Ţinând cont că într-o perioadă scurtă de timp urmează ca pe partea bulgară a podului de la Giurgiu - Ruse să se execute lucrări de mentenanţă, am convenit să deschidem un punct de trecere între Giurgiu şi Ruse cu bacul. Chestiunea aceasta va ajuta şi va facilita practic compensând restricţiile”, a mai declarat Ciucă.

Nicolae Ciucă a explicat că partea bulgară îşi doreşte mai multe poduri peste Dunăre, între cele două ţări.

„Partea bulgară a propus să analizăm posibilitatea construirii unui număr mai mare de poduri, iar pentru acest subiect am convenit ca până la finele săptămânii viitoare să se constituie un task force din care vor face parte specialişti de la Ministerul Transporturilor şi totodată, pe măsură ce discuţiile au evoluat şi am convenit că sunt subiecte comune şi în ceea ce priveşte energia, am convenit ca în acest task force să facă parte şi specialişti din cadrul ministerelor Energiei din ambele ţări”, a declarat Nicolae Ciucă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22