Prim-vicepreședintele PNL și șeful CJ Prahova Iulian Dumitrescu anchetat de DNA pentru luare de mită

Redactia | 01.02.2024

Procurorii DNA fac percheziții la sediul Consiliului Județean Prahova și la domiciliile lui Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte al PNL și lider influent al liberalilor, și ale unor rude ale acestuia.

Pe aceeași temă

Iulian Dumitrescu a reacționat printr-un mesaj postat pe Facebook, în care spune că va pune la dispoziția procurorilor toate informațiile și că nu se va „ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative”.

Iulian Dumitrescu ar fi suspectat de luare de mită și fals în declaraţii în legătură cu acordarea unui contract, iar procurorii fac percheziții atât la sediul Consiliului Județean, cât și la locuința lui Dumitrescu din complexul rezidențial Stejarii din București, und ar plăti o chirie de 6.000 euro pe lună.

Surse citate de Agerpres au declarat că au loc percheziţii și la mai mulţi membri ai familiei lui Dumitrescu, între care și sora acestuia.

Sursele menţionate au arătat că ancheta ar viza modul în care ar fi fost încheiat contractul de proiectare şi execuţie a centurii oraşului Mizil din judeţul Prahova.

Anunțul oficial a DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și fals, săvârșite în perioada 2020 - prezent, de către funcționari publici în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

În cursul zilei de 01 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 19 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Prahova, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”.

Iulian Dumitrescu: Pun la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele de care au nevoie

Iulian Dumitrescu a reacționat printr-un mesaj postat pe Facebook, în care susține că va pune la dispoziția procurorilor toate informațiile și că nu se va „ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative”.

Unul dintre cei mai influenți lideri liberali, Iulian Dumitrescu este unul dintre cei patru prim-vicepreședinți ai PNL. A fost unul dintre principalii pretendenți din PNL pentru a prelua Ministerul Transporturilor în guvernul Nicolae Ciucă.

Iulian Dumitrescu este unul dintre liberalii care îi cereau favoruri fostului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), în stenogramele DNA. El s-a numărat printre promotorii unei alianțe cu PSD.

PRO TV a publicat în mai 2023, în cadrul emisiunii „România, te iubesc!”, investigația denumită „Rețeaua Albanezu”, care arăta cum oameni apropiaţi ai lui Iulian Dumitrescu şi-au cesionat afacerile cu datorii la stat unor albanezi „sub ochii neputincioşi ai statului, iar instituţiile de control par paralizate sub influenţa reţelei de putere din spatele politicianului care conduce Prahova”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22