Prima înfrângere majoră a PSD în Parlament: Opoziția impune votul pe moțiune joi, nu când vrea PSD

Laurentiu Gheorghe | 02.10.2019

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri: „Matematic, PSD a pierdut majoritatea, nu s-a aprobat ordinea de zi. Ne sfătuim și o să vedem”.

Pe aceeași temă

UPDATE: Moțiunea de cenzură va fi votată joia viitoare, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. El a precizat că toți liderii de grup au stabilit de comun acord că mâine la ora 10.00 va fi citită moțiunea, iar joia viitoare va fi votată.

Cu majoritate în Birourile Permanente, PSD și-a impus dimineață, în Birourile Permanente, calendarul citirii și dezbaterii moțiunii de cenzură, care a fost respins la vot în plen cu 191 de voturi, conturi. „Matematic, PSD a pierdut majoritatea, nu s-a aprobat ordinea de zi. Ne sfătuim și o să vedem”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

„Cel mai important lucru care s-a dovedit azi este că PSD a pierdut majoritatea în Parlamentul României”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.

Liderul grupului PNL, Raluca Turcan a cerut în ședința de plen modificarea programului de lucru astfel încât votul pentru motiunea de cenzură să fie dat în ziua de luni. Președintele de ședință, Florin Iordachea refuzat să supună la vot.

Turcan a invocat articolul 20 din regulamentul ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului: ordinea de zi şi programul de lucru este supus aprobării Parlamentului în ziua stabilită pentru şedinţa comună și se adoptă cu votul deschis a cel puţin jumătate plus unu din numărul deputaților și senatorilor prezenți.

În replică Florin Iordache a spus că programul a fost stabilit în ședința Birourilor Permanete reunite și a refuzat să supună la vot propunerea opoziției. "Doar sâmbătă dimineață, în ziua dezbaterii moțiunii se poate solicita schimbarea programului de lucru", a replicat Iordache.

Deputatul USR, Stelian Ion: "Ordinea de zi nu există, e doar un proiect. Vă solicităm să supuneți la vot această modificare a programului de vot pentru că plenul este suveran. Birourile permanente sunt un aparat care funcționează în sprijinul plenului, nu invers”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22