Prima ședință oficială a Guvernului Orban: Pe ordinea de zi, OUG pentru formula cu 16 ministere

Laurentiu Gheorghe | 06.11.2019

Miercuri, la ora 12:00, se întrunește Cabinetul Orban în prima ședință oficială în care trebuie să adopte o ordonanță de urgență pentru restructurarea cabinetului cu doar 16 ministere.

Pe aceeași temă

Este posibil ca miercuri să fie dată și o ordonanță de urgență pentru satisfacerea cererilor minerilor de la Salina Ocna Dej, 70 dintre ei fiind blocați în subteran.

Noul cabinet va avea ca prioritate și depesedizarea instituțiilor din subordinea guvernului: „Mâine după ședința de guvern asta e prioritatea - depesedizarea! După care urmează audit la fiecare minister pentru organigramă, și audit la fiecare entitate subordonată ministerelor pentru că vrem să venim cu pasul al doilea de restructurare care să vizeze agenții, autorități, oficii, comisii, comiții, comitete”, a declarat marți, pentru Digi24.ro, Ludovic Orban.

Potrivit agendei oficiale a Guvernului, Ludovic Orban va participa, după ședința de guvern la preluarea mandatelor la patru ministere. Astfel, la ora 14.30, noul premier va merge la Finanțe împreună cu Florin Cîțu, la 15.30 va fi la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri împreună cu Virgil Daniel Popescu, la 16.30 va participa la preluarea mandatului de ministru al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor de către Lucian Nicolae Bode, iar la 17.30 va fi împreună cu Adrian Oros Nechita la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Înainte de ședința de guvern și de preluările de ministere, miercuri dimineață, la ora 09.00, Orban va participa la inaugurarea capacității de producție și mentenanță pentru transportorul de trupe 8x8 Piranha 5, împreună cu miniștrii economiei și apărării naționale.

Klaus Iohannis a fost marți la ceremoniile de preluare a mandatelor la ministerele Justiției, Afacerilor Interne, Apărării și Afacerilor Externe, unde a spus, în mai multe rânduri, că respiră ușurat că România a scăpat de guvernarea pesedistă.

Liberalii ar fi vrut ca prima ședință de Guvern să aibă loc marți însă mai mulți miniștri au trebuit să își preia portofoliile pe parcursul acestei zile. Luni seara, după depunerea jurământului la Cotroceni a membrilor Executivului, a avut loc o ședință informală a Guvernului, la care a participat pentru scurt timp și președintele Klaus Iohannis. Premierul Ludovic Orban a anunțat că șeful statului este invitat și la prima reuniune oficială a Cabinetului său.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22