Primăria Capitalei acordă vouchere de câte 9.000 lei locuitorilor din centru în schimbul unei rable

Laurentiu Gheorghe | 29.01.2020

Primarul Capitalei a anunțat că acordă 5.000 de eco-vouchere de cțte 9.000 lei în schimbul casării unei maşini cu norma de poluare non-euro, 1 sau 2, bucureștenilor domiciliați în perimetrul ZACA.

Pe aceeași temă

Proiectul, în valoare de 10 milioane de lei a fost votat astăzi în Consiliul General şi se adresează bucureştenilor care locuiesc în centrul oraşului, unde din primăvara aceasta va fi introdusă taxa Oxigen. Aceştia vor primi 5.000 de eco-vouchere în valoare de câte 9.000 lei fiecare.

În primă etapă, cu banii, oamenii îşi vor putea cumpăra autoturisme noi cu norme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii – EURO 6, non-diesel, electrice sau hibride, alte mijloace alternative de locomoție, noi, non-diesel sau electrice, obiecte electrocasnice cu clasa energetică superioară (frigidere, mașini de spălat rufe/vase, aparate de aer condiționat, cuptoare, aspiratoare etc.) sau electronice (televizoare, laptop, tabletă, imprimante laser/inkjet etc.).

În cazul în care în prima fază de înscriere nu se solicită emiterea tuturor celor 5.000 de vouchere, acestea vor putea fi acordate și altor bucureșteni din alte cartiere care doresc să renunțe la autoturismele vechi. Detaliile tehnice vor fi stabilite ulterior în regulamentul proiectului.

Proiectul a stârnit critici din partea consilierilor generali USR, care au ironizat-o pe Gabriela Firea, spunând despre aceasta că este „Primarul Voucher”.

„În ceea ce priveşte afirmaţia că sunt primarul voucher, eu sunt mândru de acest calificativ. (…) Pe mine mă măguleşte. Da, sunt primarul care consideră că sunt categorii socio-profesionale alături de care Primăria Capitalei trebuie să fie aproape şi să le înţeleagă nevoile.”, a declarat în timpul şedinţei de consiliu, Gabriela Firea, primarul general al capitalei.

Voucherele de câte 9.000 lei vor fi primite în primă fază de proprietarii rablelor care locuiesc în Zona de Acțiune pentru Calitatea Aerului (ZACA), în perimetrul delimitat de: P-ța Victoriei – bd. Iancu de Hunedoara – şos. Ştefan cel Mare str. Polonă – str. Mihai Eminescu – str. Traian – bd. Nerva Traian – bd. Gheorghe Şincai – str. Lânăriei – Calea Şerban Vodă – bd. Maraşeşti – str. Mitropolit Nifon – bd. Libertății – Calea 13 Septembrie – șos.Pandurilor – șos.Cotroceni – spl. Independentei – str. Ştirbei Vodă – str. Berzei – str. Buzeşti – p-ța Victoriei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22