Primaria Capitalei, amendata de CNCD pentru nedreptatirea persoanelor cu dizabilitati

Dora Vulcan | 04.05.2016

Primaria Capitalei a fost amendata cu 10.000 de lei de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru ca a acordat doar patru puncte pentru persoanele cu dizabilitati in calcularea punctajului aferent intocmirii listei de prioritati pentru repartizarea locuintelor sociale.

Pe aceeași temă

 

 

Potrivit CNCD acest lucru reprezinta discriminare. Purtatorul de cuvant al Colegiului CNCD, Istvan Haller, a declarat pentru Agerpres, citat de Hotnews, ca Primaria nu a justificat criteriile de acordare a locuintelor sociale si punctajele corespunzatoare acestora."Noi am citat de doua ori Primaria, i-am cerut un punct de vedere, insa nu a raspuns absolut deloc, prin urmare nu aveam cum sa nu constatam discriminarea. (...) Exista legea 448 referitoare la persoanele cu dizabilitati care prevede ca aceste categorii de persoane trebuie sa beneficieze in mod prioritar de locuinta sociala. Or, la PMB se acorda patru puncte pentru persoanele cu dizabilitati, in schimb revolutionarii primesc 20 de puncte. Deci, persoanele cu dizabilitati erau in mod evident dezavantajate de acest sistem de punctaj, pentru locuinte sociale", a precizat Haller Istvan.El a mentionat ca aceasta situatie a fost analizata in urma unei sesizari venite din partea unui membru CNCD. Haller a adaugat insa ca exista deja o cazuistica in domeniu."Am avut si alte cazuri, referitor la alte primarii, unde am constatat ca punctajul acordat pentru locuinte sociale are un caracter discriminatoriu. Deci nu era primul caz de acest gen", a precizat purtatorul de cuvant al CNCD.

 


 Totodata, Colegiul CNCD recomanda revizuirea Hotararii nr. 162/2015 a Consiliului General al Municipiului Bucuresti in sensul asigurarii echitatii in ceea ce priveste accesul persoanelor din grupuri vulnerabile la locuinte sociale.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22