Primăria Capitalei: Consilierii PSD, conduși de Bădulescu, au refuzat să respecte normele sanitare

Redactia | 21.12.2020

Disputa dintre primar și consilierii PSD a pornit după refuzul acestora de a participa online la ședință, din motive sanitare.

Pe aceeași temă

Ședința Consiliului General al Municipiului București, în care ar trebui validați viceprimarii Capitalei, a fost suspendată pentru o oră după ce consilierii PSD au refuzat să părăsească sala și s-au certat cu primarul general, Nicușor Dan.

Primarul general a convocat ședința cu participarea online a consilierilor, din sala de grup a fiecărui partid, pentru a evita aglomerarea sălii de ședințe a Consiliului Municipal.

Consilierii PSD, în frunte cu Auerilan Bădulescu au refuzat să participe online și au intrat în sală.

Faptul că dumneavoastră nu vă doriți prezența cu respectarea regulilor de distanțare, doar pentru faptul că vă irită prezența noastră aici, dumneavoastră excedeți cadrului legal. O dispoziție de convocare este un instrument, dar asta nu înseamnă că dumneavoastră puteți să evacuați sala fără motiv. Să ne indicați care este articolul în baza căruia să impuneți o astfel de măsură”, a transmis liderul consilierilor PSD.

Nicușor Dan le-a cerut acestora să se poarte responsabil și a cerut suspendarea ședinței până la evacuarea consilierilor.

„Haideți să ne purtăm responsabil. Haideți să începem acest mandat în mod responsabil și colegial. Am făcut în baza codului adminstrativ o convocare în care am prevăzut că fiecare din grupurile politice va participa la această ședință în sala grupului rezervat. Această convocare trebuie să o respectați. Doar în momentul votului sunteți așteptați să veniți să votați secert. Asta este modalitatea de ședință pe care vă rog să o respectați”, a spus primarul general.

Ședința a fost suspendată pentru o oră.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22