Primaria Targu-Jiu il apara pe Iohannis: Legea nu interzice asezatul la Masa Tacerii

Vlad Toma | 31.10.2016

Primaria Targu-Jiu anunta intr-un comunicat ca presedintele Klaus Iohannis nu a gresit cu nimic atunci cand s-a asezat pe unul dintre scaunele care inconjoara Masa Tacerii, precizand ca legea permite tuturor persoanelor sa se aseze pe acestea daca nu afecteaza piesele sale componente.

Pe aceeași temă

 

“Orice persoană care se aşează, cu bune intenţii, fără să afecteze în vreun fel piesele componente ale Mesei Tăcerii, ori cele de pe Aleea Scaunelor, cu scopul de a se fotografia şi fără unul vădit de distrugere, nu se află într-o situaţie de încălcarea a legii. Menţionăm că Primăria Municipiului Târgu-Jiu, în calitatea sa de proprietar, este preocupată constant de protejarea operelor componente ale Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”, căutând soluţii tehnice care să amelioreze atât factorii de mediu, cât şi cei antropici. Respectând dorinţa marelui nostru sculptor care spunea că: «Aş vrea ca lucrările mele să se ridice în parcuri şi grădini publice, să se joace copiii peste ele, cum s-ar fi jucat peste pietre şi monumente născute din pământ, nimeni să nu ştie ce sunt şi cine le-a făcut dar toata lumea să simtă necesitatea şi prietenia lor, ca ceva ce face parte din sufletul Naturii...», nu facem altceva decât să rămânem un factor de echilibru între toţi cei care vizitează operele brâncuşiene amplasate în cele două parcuri ale oraşului, păstrând, în acelaşi timp, o profundă şi vie recunoştinţă faţă de întreaga moştenire brâncuşiană”, a transmis Primăria Târgu Jiu intr-un comunicat de presa citat de Pandurul.ro

 

Traian Basescu si Victor Ponta, alaturi de alti politicieni, l-au atacat zilele trecute pe presedintele Iohannis dupa ce acesta s-a asezat pe unul dintre scaunele care inconjoara Masa Tacerii.

 

Basescu a scris pe contul sau de Facebook ca presedintele si premierul ar fi lipsiti de bun simt: "Julien a reușit să-l umilească pe Brâncuși, ratând cu zâmbetul pe buze subscripția publică pentru achiziționarea lucrării “Cumințenia Pământului“. Măcar o scuză publică pentru rateu și din respect pentru opera lui Brâncuși putea fi.


Werner n-a vrut să se lase mai prejos și s-a așezat cu fundul pe una din operele capitale ale lui Brâncuși, “Masa Tăcerii”. După ce a înțeles mârlănia, măcar un îndemn pentru copii să nu facă precum domnia sa putea fi," a scris fostul presedinte.

 

Victor Ponta l-a criticat de asemenea pe Klaus Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22