Primarul Albei Iulia, Gabriel Pleșa, și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat din partea USR

L. G. | 17.03.2023

Declarația lui Pleșa clarifică lucrurile și pentru PNL Alba, partid care nu și-a stabilit un candidat pentru funcția de primar al municipiului, luând în calcul posibila „recuperare” a acestuia.

Pe aceeași temă

Anunțul acestuia a fost făcut în urma unei întâlniri cu șeful partidului, Cătălin Drulă, și cu liderul organizației locale, deputatul Beniamin Todosiu.

De altfel, în urmă cu câteva zile, liberalii au comandat un sondaj local pentru a stabili potențialul candidat.

Pleșa și Todosiu nu au mai apărut împreună în public de multă vreme, relația dintre ei răcindu-se imediat după alegerile din 2020.

„Mă bucură anunțul pe care colegul meu, Gabriel Pleșa, l-a făcut și îl felicit pentru curajul de a pune punct unor speculații care au avut loc în spațiul public”, a transmis vineri deputatul Teodosiu.

Speculațiile la care se referă acesta țin de marginalizarea lui Pleșa în partid, în prezent acesta neocupând nici măcar funcția de președinte al organizației municipale, dar și de o declarație a lui Pleșa, care a spus că „în anumite condiții” s-ar întoarce în PNL.

„În anumite condiții, da. Eu n-am o problemă vizavi de relația cu USR-ul, dar trebuie să recunosc: Partidul Național Liberal e partidul în care eu am intrat neobligându-mă nimeni. Vin din zona privată, am crezut întotdeauna în doctrina liberală. Nu întâmplător am plecat la USR atunci când mi-am dat seama că nu am nici o șansă să candidez pentru municipiu. USR este tot pe eșichierul de centru dreapta”, a spus Pleșa anul trecut.

De altfel și PNL a luat în calcul recuperarea lui Pleșa, iar partidul nu și-a anunțat încă un candidat în fieful pe care l-a pierdut după plecarea lui Mircea Hava într-o funcție de europarlamentar.

După întâlnirea cu cei doi, Cătălin Drulă a spus că Pleșa poate asigura „leadershipul” organizației municipale.

„Domnul primar Gabriel Pleșa este un om care face lucrurile așezat, care nu se repede și care își respectă colegii, a luat lucrurile așezat. A intrat în USR, a candidat, a câștigat, s-a preocupat de primărie, are foarte multă treabă de făcut și în continuare pentru partea politică poate asuma leadeshipul organizației locale și să meargă către alegeri pentru a continua pentru 8 ani”, a spus Cătălin Drulă.

Gabriel Pleșa a declarat la rândul său că activitatea de primar este cea care îi ocupă tot timpul și că de aceea nu a avut timp de o funcție politică. Totuși, s-a arătat dispus să primească una.

„Pe scurt, relațiile sunt bune și foarte bune. Și ca să nu credeți că ocolesc întrebarea… De ce nu am o funcție politică? Pentru că pur și simplu îmi ocupă foarte mult activitatea de primar, vă spun cu toată sinceritatea că am mai neglijat partea politică din lipsă de timp. Am lăsat colegi mai tineri, care au mai mult timp la dispoziție… Nu înseamnă că nu pot să preiau în viitor o funcție politică, sigur, dacă cei din mediul organizației vor fi de acord”, a spus Gabriel Pleșa.

Reamintim că Pleșa (fost viceprimar în mandatul lui Hava) a candidat din partea USR pentru postul de primar, după ce PNL, al cărui membru era, a refuzat nominalizarea sa în favoarea celuilalt viceprimar, Voicu Paul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22