Primarul Brașovului acuză PNL că a încălcat protocolul local cu USR PLUS: A votat alături de PSD

Redactia | 30.09.2021

Allen Coliban, primarul USR PLUS al Brașovului, acuză PNL că a încălcat protocolul semnat de cele două partide pentru administrarea orașului și a votat alături de PSD blocarea unor proiecte de dezvoltare.

Pe aceeași temă

Edilul anunță că va supune votului în viitoarea ședință de consiliu local noua organigramă a Primăriei Brașov.

„Protocolul pentru Brașov a fost astăzi încălcat de PNL! Brașovenii au decis în urma votului din 27 Septembrie 2020 că dreapta este cea care trebuie să administreze orașul în următorii 4 ani de zile și ne-au dat semnalul clar pentru a forma o majoritate USR PLUS - PNL în Consiliul Local.

Pentru a înfăptui acest deziderat, a fost semnat un protocol de colaborare de către Alianța USR PLUS și PNL cu scopul declarat și asumat de a genera un cadru politic benefic dezvoltării orașului nostru.

PNL a încălcat în mod repetat, și astăzi inacceptabil, protocolul de colaborare semnat în urma alegerilor locale din 27 Septembrie 2020!”, a scris Allen Coliban într-o postare pe Facebook.

Primarul acuză PNL că a votat alături de PSD împotriva mai multor proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local, printre care și noua organigramă a primăriei.

„Dacă în trecut am tot primit semnale că PNL și-ar dori să se întoarcă la vechea majoritate cu PSD, astăzi aceste semnale s-au concretizat.

Azi PNL a votat propunerea PSD pentru președintele de ședință al Consiliului Local Brașov.

Azi PNL a votat, alături de PSD, blocarea unor proiecte care se încadrează în viziunea protocolului de colaborare - un bikepark, un parc pentru role și un skatepark sub podul Fartec - fără a aduce argumente.

Azi PNL a votat, alături de PSD, respingerea unui alt proiect care se încadrează în viziunea de înverzire a Brașovului: alocarea de fonduri pentru un studiu care să ducă la înverzirea Bulevardului Victoria, proiect care ar avea un impact benefic asupra a zeci de mii de brașoveni.

Și ca să demonstreze cât de tare își doresc majoritate alături de PSD în Consiliul Local, tot azi au respins propunerea noii organigrame a Primăriei Brașov, lăsând administrația locală fără un post de specialist în educație, fără un post de specialist în sport, încercând astfel să îngreuneze funcționarea Primăriei și dezvoltarea orașului”, a mai arătat primarul.

Allen Coliban anunță că va introduce din nou la vot organigrama.

„În urma acestor evenimente, voi lua câteva decizii la nivel administrativ pe care le voi comunica în zilele următoare.

Totodată, am convocat luni o ședință extraordinară în care voi supune din nou votului Consiliului Local noua organigramă.

Nu voi permite noii coaliții PNL-PSD blocarea activității administrației locale și nici blocarea dezvoltării orașului nostru, doar pentru că ei vor câștiguri politice meschine!”, a mai precizat Allen Coliban.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22